Gazete Vatan Logo

Trump, 30 gün süre verecek!

New York Times'a konuşan ABD'li yetkililer, Beyaz Saray'ın Suriye'de IŞİD'e karşı daha sert saldırılar yapılması için bir başkanlık kararnamesi taslağı üzerinde çalıştığını söyledi. Yetkililere göre, taslak IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya saldırılarda sahaya ABD'li topçu birlikleri ile saldırı helikopterlerinin gönderilmesini içerebilir.

Trump, 30 gün süre verecek!

New York Times'a konuşan ancak adı açıklanmayan yetkililere göre Beyaz Saray, Suriye'de IŞİD'e karşı daha sert saldırıları hayata geçirecek.

Gazeteye konuşan hem yeni hem de eski yönetime yakın yetkililer, Beyaz Saray'ın, Savunma Bakanı James N. Mattis'e IŞİD'e karşı daha agresif bir plan yapması çağrısında bulunan başkanlık kararnamesi taslağı üzerinde çalıştığını söyledi.

Yetkililere göre yeni plana, IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya yapılacak operasyonlarda kullanılmak için ABD'li topçu birlikleri ve bu birlikleri destekleme amacıyla saldırı helikopterlerinin sahaya gönderilmesi dahil edilebilir.

TRUMP, KAMPANYASINDA IŞİD'İ YENMEK İÇİN 'GİZLİ PLANIM VAR' DEMİŞTİ

Yetkililere göre Başkomutan olarak ilk Pentagon ziyaretini bugün yapması beklenen Trump, bu konudaki seçeneklerin 30 gün içinde kendisine sunulmasını isteyecek.

Trump, başkanlık kampanyası sırasında birçok kez IŞİD'i yenmek için 'gizli bir planı' olduğunu söylemiş, ancak aynı zamanda komutanlarına yeni seçenekleri değerlendirmeleri için 30 gün vereceğini de vurgulamıştı.

Haberin Devamı

ABD'nin Suriye topraklarında danışmanlık yapan bir grup askeri bulunuyor.

'BEYAZ SARAY NÜKLEER KONUSUNDAKİ TUTUMUN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTEYECEK'

Trump yönetiminin ayrıca ABD'nin halihazırda nükleer denizaltı, yer altındaki nükleer füze depoları ve nükleer gemilerden oluşan 3 ayaklı nükleer tutumunun gözden geçirilmesi için ısrar etmesi bekleniyor.

Yine Trump'ın 'sanat eseri füze savunma sistemi' olarak andığı projesinin nasıl gerçekleşebileceği konusunda bir inceleme talep edeceği belirtiliyor.