Gazete Vatan Logo

Trafik terörü gibi!

Bayram tatilinde trafik kazalarında 74 kişi hayatını kaybederken Türkiye genelinde 39 kişi de boğularak can verdi

Trafik terörü gibi!

Havaların ısınmasıyla birlikte boğulma vakalarındaki artış ürkütücü boyutlara ulaştı. Yurdun çeşitli yörelerinde denize, dereye, göle veya havuza giren 39 kişi boğularak yaşamını yitirdi.

- İZMİR: İzmir’in Foça İlçesi’nde günü birlik tatil için geldiği kampta serinlemek için denize giren 18 yaşındaki Hakan Kaydan boğularak hayatını kaybetti. Hakan Kaydan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na konuldu. Kaydan’ın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi.

- MALATYA: Yazıhan ilçesinde balık tutmak için gittikleri Tohma Çayı’na giren Hüseyin Atalmış (28) ve Mahmut Bozuk (24) boğuldu. Mahallesi sınırlarındaki çaya balık tutmaya giden Atalmış ve Bozuk’tan haber alamayan yakınları, durumu İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi. Dalgıçların yaptığı aramada Atalmış ve Bozuk’un cansız bedenlerine ulaşıldı.

- SAKARYA : Karasu ilçesinde, serinlemek için denize giren Zafer Kullukçuoğlu, suda çırpınmaya başladıktan bir süre sonra gözden kayboldu. Cankurtaranlar tarafından sudan çıkarılan Kullukçuoğlu, 112 Acil Servis ekibince Karasu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Kullukçuoğlu, kurtarılamadı.

Haberin Devamı

- BALIKESİR: Bursa’dan Avşa’ya gelen Aslan Öztürk (21), denize girdi. Bir süre yüzdükten sonra çırpınmaya başlayan Öztürk, çevredekilerden yardım istedi. Suya giren vatandaşlar tarafından sahile çıkarılan Öztürk’ün boğulduğu anlaşıldı.

- ŞANLIURFA: Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde serinlemek için arkadaşlarıyla baraj gölüne giren 16 yaşındaki lise öğrencisi İbrahim Halil Saçan (16), yüzerken akıntıya kapıldı. Dalgıç polislerin 2 saatlik çalışmasının ardından İbrahim Halil Saçan’ın cansız bedeni çıkarılarak otopsi için Hilvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

- TEKİRDAĞ: Aileleriyle birlikte sahile giden 22 yaşındaki Nedim Tunç, 17 yaşındaki Rıza Çavuşoğlu Barbaros Mahallesi’nde, 22 yaşındaki Ersin Çoban ise Kumbağ da girdikleri denizde boğularak hayatını kaybetti.

Dalgalar arasında kaybolan 16 yaşındaki Umutcan Şener ise Sahil Güvenlik ve dalgıç polis ekiplerinin aramalarına rağmen henüz bulunamadı.

Haberin Devamı

- MUĞLA: Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde 64 yaşındaki Muzaffer Aydoğdu, serinlemek için girdiği denizde suda boğularak yaşamını yitirdi. Aydoğdu’nun birlikte plaja geldiği aynı ismi taşıyan kızı 42 yaşındaki Muzaffer Aydoğdu, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

- BATUM: Samsun Çarşambalı Ferdi Şimşek (19), çalışmak için gittiği Gürcistan’ın Batum kentinde bayramın birinci günü serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti.

- ANKARA: Ankara’nın Güdül ilçesine ailesiyle piknik yapmaya gelen 15 yaşındaki ğlu Ömer Faruk Yüce, serinlemek için suya girdi. Suda çırpınarak kaybolan çocuğun ailesi, olayı jandarmaya ihbar etti. Gelen ekipler çocuğu arama çalışmasına başladı. Başkent itfaiyesindeki dalgıçlar da bölgeye sevk edilerek aramaları hızlandırdı. Dalgıçlar bir süre sonra çocuğun cesedi ile karşılaştı.

- ŞANLIURFA: Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde serinlemek için Fırat Nehri’ne giren 14 yaşındaki Suriyeli Ahmet Artaş, boğularak öldü. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Artaş’ın cesedi, sudan çıkarılarak otopsi için Birecik Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Haberin Devamı

- MUDANYA: Bursa’nın Mudanya ilçesinde pikniğe giden Koray Kartal (24), akrabası Tolga Kartal ve arkadaşları Güven Özcan, Oğuz Özcan ile serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra gençlerin yardım çağrılarını duyan sahildeki vatandaşların haber vermesi üzerine, Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye sevk edildi. Tolga Kartal, Güven Özcan ve Oğuz Özcan ekipler tarafından kurtarılırken, denizde kaybolan Koray Kartal’ın bir süre sonra cesedi bulundu.

- KÜTAHYA: Aslanapa ilçesine bağlı Yağcılar köyünden Murat Dağdelen (34) ile oğlu Ahmet Dağdelen (14), Porsuk Çayı kenarına Koyunköprüsü mevkisine pikniğe gitti. Burada, çayda balık avlamaya çalışan Ahmet Dağdelen akıntıya kapıldı. Oğluna yardım etmek isteyen Murat Dağdelen de suya girdi. Akıntıya kapılan baba-oğul bir süre sonra gözden kayboldu. İki saat süren çalışma sonucu baba ile oğlunun cesedini sudan çıkardı.

Haberin Devamı

- BİNGÖL: Recep Baykara (15) arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Gayt Deresi’ne girdi. Bir süre suda kalan Baykara daha sonra gözden kayboldu. Baykara’nın cansız bedenine gölün dibinde buldu.

- FETHİYE: Muğla’nın Fethiye ilçesinde yüzme bilmediği halde denize giren Pakistan uyruklu Meesaq Qayyum(22) boğularak hayatını kaybetti. Meesaq Qayyum, kız arkadaşının çağrısı üzerine olay yerine gelen plaj görevlileri tarafından boğulmuş halde bulundu.

- MARDİN: Mardin’in Midyat İlçesi’nde vatani görevini yapan 22 yaşındaki Hamza Işık, arkadaşlarıyla birlikte bayram iznini geçirmek üzere geldiği Batman’ın antik ilçesi Hasankeyf’te, serinlemek için girdikleri Dicle Nehri’nde boğuldu.

- ZONGULDAK: Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Dursun Efe Tutuş (17) serinlemek için arkadaşları ile birlikte denize girdi. Dalgaların yüksek olması nedeniyle kıyıya gelmeye çalışırken 17 yaşındaki genç bir anda gözden kayboldu. Tutuş’un cansız bedeni yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından kıyıdan yaklaşık 2 kilometre uzakta buldu.

- ARDAHAN: Göle İlçesi’ne bağlı Yeniköy’de oturan 19 yaşındaki Ülker Aydemir, serinlemek için girdiği Kura Nehri’nde boğularak öldü. Aydemir’in, yaşamını yitirdiği Ziyaret Vadisi ve Kura Nehri’ni çok sevdiği, Facebook hesabında “Var mı böyle bir güzellik” mesajını paylaştığı belirlendi.