Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Ödeme ve Sorgulama İşlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü Online Hizmetleri

İnternet üzerinden günümüzde birçok işlem yapılmaktadır ve bu durum sistemin işleyişini hızlandırmakta, insanlara zaman kazandırmaktadır. Trafik cezası ödemeleri de online olarak yapılabilen işlemlerden biridir. Ülkemizde, trafik kazaları ve cezaları gündemin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bu yazımızda, online trafik cezası ödeme yollarını anlatacağız.

Trafik Cezası Ödeme ve Sorgulama İşlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü Online Hizmetleri

Ülkemizde trafik kazaları çok sık yaşandığından, trafik cezalarının caydırıcı bir etkisi olması düşünülmüştür, ancak yine de her gün binlerce trafik cezası kesilmektedir. Bu nedenle, trafik cezalarının ödenmesi önem taşır. Bu işlemi online yollardan yapmanın birçok yolu vardır. Trafik cezalarını internet üzerinden, Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesini kullanarak, Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesini kullanarak ve internet bankacılığı ile kredi kartlarını kullanarak ödeyebilirsiniz. Bankalar, Emniyet Genel Müdürlüğü veya Gelir İdaresi Başkanlığı’na bizzat giderek ödenecek trafik cezaları, artık günümüzde zaman kaybı olarak değerlendirilmektedir.

Trafik Cezalarını Ödeme ve Sorgulamak İçin Gelir İdaresi Başkanlığı Resmi Sitesi’ni Kullanmak

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet adresi olan www.gib.gov.tr, trafik cezalarını online olarak ödemek veya sorgulamak için kullanılabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı, İnternet Vergi Dairesi Web Portalı’nı online işlemler için geliştirip hizmete sunarak, trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini online olarak yapmaya başladı. İnternet Vergi Dairesi Web Portalına giriş yaptıktan sonra, motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme seçeneğini kullanarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu işleme erişmek için yapmanız gerekenler, T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız, plaka veya özel plaka gibi bilgilerinizi gereken alanlara girmek. Gelir İdaresi Başkanlığı, bu tür işlemler için mobil cihaz aplikasyonları da geliştirmiş durumda, böylelikle, bu aplikasyonları kullanarak internet bağlantısına sahip olduğunuz her yerde trafik cezası ödeme ve sorgulama işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödeme ve Sorgulama İşlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü Online Hizmetleri

Emniyet Genel Müdürlüğü de, trafik cezalarının ödenmesi ve sorgulanması için online hizmet veren kurumlardan biri. Emniyet genel müdürlüğü resmi internet sitesi olan www.egm.gov.tr adresini ziyaret ederek, bu işlemlerinizi halledebilirsiniz. Resmi internet sitesini ziyaret ettikten sonra, Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama seçeneğine tıklayarak, T.C. kimlik numarası ve isim, soy isim, doğum tarihi bilgilerini gereken ekranlara girerek sisteme giriş yaparak, trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet Bankacılığı ve Kredi Kartları ile Trafik Cezası Ödeme ve Sorgulama

Trafik cezalarını ödemek ve sorgulamak, milyonlarca vatandaşımız tarafından sıklıkla yapılan bir işlem olduğu içini bankalar da bu işlemler yapılırken kullanılabilir. Akbank, Halkbank, HSBC, Garanti Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Denizbank, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, QNB Finansbank, TEB bankalarının kredi kartları ve online işlemleri aracılığıyla trafik cezası ödeme ve sorgulama işlemleri yapılabilir.