Gazete Vatan Logo

Tıraşsız saç ekimi nasıl yapılır?

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, DHI saç ekimi tekniği ile saç nakli ve iyileşme sürecini anlattı.

Tıraşsız saç ekimi nasıl yapılır?

Cerrahi teknikler ile saç ekimi, yıllar içinde çok önemli bir gelişme kaydetti. DHI (Direkt Saç Ekimi), tıraşsız saç ekimi tekniği olarak hastalara önemli bir avantaj sunmaktadır. Saç seyrekliği ya da kelleşme sorunun kökten ve kalıcı tedavisi saç ekimi operasyonları teknikleridir.

DHI saç ekimi tekniği ağrısız bir tedavi olup ve ömür boyu sürecek doğal görünümlü sonuçlar sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca, DHI tekniğinin FUE (Folliküler Ünite Ekstraksiyonu) ile karşılaştırıldığında daha başarılı sonuçlar sağladığı tespit edildi. DHI saç ekimi tekniği, greftlerin ekilme süresini ya da cildin dışına alınma süresini azaltır; bu da, hayatta kalma ve büyüme oranının artmasına yardımcı olur.

Adından da anlaşılacağı üzere, Direkt Saç Ekimi ile donör bölgeden alınan saç kökleri herhangi bir aşılama işleminden geçirilmeden seyrekleşen alana direkt olarak ekilir. Saç cerrahı, daha iyi bir sonuç elde etmek için bu folikülleri 1 mm’den daha ince uçlu iğneler ile teker teker donör bölgeden çıkarır.

Haberin Devamı

Bu daha az müdahale edici yaklaşım sağladığı için, daha yüksek başarı oranlarını da teşvik eder, çünkü insan hatası da önemli ölçüde en aza indirgenir. DHI saç ekimi tekniği, saç ekimi operasyonu süresinin ortalama 3 saat azalmasını sağlar.

DHI saç ekimi tekniğinde neşter kullanılmaz

DHI saç ekimi tekniğinde prosedürünün özelliği gereği herhangi bir şekilde neşter kullanmaz; bu da ağrı ve yara izinin olmayacağı anlamına da gelir. Bu aynı zamanda enfeksiyon, kanama ve travma riskinin de düşük olduğu anlamına gelir. Sadece lokal anestezi kullanımı ile operasyon tamamlanabiliyor.

DHI tekniğinde kullanılan aletler saç köklerine çok daha az temas edilmesini sağlar, çünkü greftler bu teknikte mikroskop altında işlemden geçirilmez. Bu, çok daha uzun süre canlılığını koruyacağı anlamına gelir. Buna ek olarak, DHI tekniği saç ekiminde daha yüksek bir performans sağlanabilir, çünkü FUE yalnızca günde 2.000 folikülle sınırlı iken DHI ile 6.000 adet saç kökü alınabilir.

Saçın tıraş edilme zorunluluğu yoktur

Haberin Devamı

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları; DHI saç ekimi tekniğinde saçın tıraş edilme zorunluluğu olmadığı için hastada estetik kaygılara yol açmaz. Bu nedenle, hastanın cerrahiden hemen sonraki gün sosyal yaşantısına devam etmesinde herhangi bir engel oluşmaz. Saçlar uzun kaldığı için alınan bölgeler kolay bir modüle edilebilir. Fakat başarılı sonuçların elde edilmesi için önemli olan foliküllerin doğru yerleştirilmesidir. Bu, estetik açıdan hoş bir sonucu garanti altına almak için önemli bir faktördür.

Bir DHI tekniği için oturum sayısı kelleşen alanının derecesine, donör greftlerin çokluğuna ve hastanın tercih ettiği tekniğe göre değişiklik gösterir.