Gazete Vatan Logo

Tillerson: Rusya'yla ilişkilerimiz benzeri görülmemiş şekilde kötüleşiyor

Rusya'yla ilişkilerin benzeri görülmemiş biçimde en düşük seviyede olduğunu ve kötüleşmeye devam ettiğini ifade eden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, iki ülke arası ilişkilerin stabilize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tillerson: Rusya'yla ilişkilerimiz benzeri görülmemiş şekilde kötüleşiyor

Senato'da konuşan Tillerson, "Daha önce de söylediğim gibi, ilişkilerimiz benzeri görülmemiş seviyede düşük ve kötüleşmeye devam ediyor. Amacımız bu ilişkileri stabilize etmek" dedi.

Moskova'yla ilişkileri canlandırmanın ABD'nin çıkarına olduğunu söyleyen Tillerson, iyi ilişkiler kurmanın mümkün olup olmadığını anlamak için bir çalışma içinde olduklarını aktardı.

"Konuşmak için erken"

İki ülkenin Suriye'de harcadığı çabaların olumlu mecralarda ilerlediğini dile getiren ABD'li bakan, "Fakat sonuç verip vermeyeceğini konuşmak için henüz çok erken" diye ekledi.

'Kesilmesini istemiyoruz'

Rusya'ya karşı yaptırımların güçlendirilmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Tillerson, Moskova'yla diyalog kanallarının kesilmesini istemediğini kaydederek, "Rusya'ya yaptırımlar, ABD yönetiminin eylemlerinde esnekliği öngörmeli" ifadelerini kullandı. (Sputnik)