Gazete Vatan Logo

THY uçağında bomba yazılı not bulundu!

İstanbul-Sao Paulo seferini yaparken tuvaletinde "bomba" yazılı not bulunması nedeniyle Kazablanka'ya acil iniş yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağındaki arama sonucunda, herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmadı.

THY uçağında bomba yazılı not bulundu!

Atatürk Havalimanı'ndan sabah Brezilya'nın Sao Paulo şehrine gitmek üzere havalandıktan 4 saat sonra tuvaletinde "bomba" yazılı not bulunan uçağın kaptan pilotu, havacılık kuralları gereği acil iniş için kule ile irtibata geçti. Sorunsuz şekilde Kazablanka'daki Muhammed V. Uluslararası Havaalanı'na inerek açığa çekilen uçağın çevresinde, güvenlik tedbirleri alındı.

Uçağın tüm bölümlerinde yapılan detaylı kontroller sonucu, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.

Uçağın yakıt ikmalinin ardından yolcularıyla Sao Paulo'ya hareket edeceği bildirildi.

Geçen yıl da Fas'a acil iniş yapıldı

THY'nin 12 Ocak 2014'te İstanbul-Sao Paulo seferini yapan tarifeli uçağı da koltukta sahibi bilinmeyen bir tablet bilgisayar bulunması nedeniyle Fas'a acil iniş yapmıştı. Kazablanka Havalimanı'na sorunsuz inen uçakta, detaylı güvenlik kontrolleri yapılmış, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştı

TOKYO SEFERİNDE DE BENZER BİR NOT BULUNMUŞTU

Dün de İstanbul-Tokyo seferini yapan TK52 sefer sayılı THY uçağı, tuvalette bulunan C4 Kargo yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri dönüş yapmıştı.

Haberin Devamı