Gazete Vatan Logo

TEV bursları açıklandı mı? 2019-2020 TEV bursları sonuçları sorgulama sayfası!

TEV bursları açıklandı mı? sorusu başvuru yapan öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Türk Eğitim Vakfı burs sonuçları açıklandı mı? sorusuna yanıt arayan öğrenciler, arama motorlarına yöneldi. Peki TEV burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019-2020 burs sonuçları açıklandı mı?

TEV bursları açıklandı mı? 2019-2020 TEV bursları sonuçları sorgulama sayfası!

Türk Eğitim Vakfı tarafından üniversite öğrencilerine verilen TEV Eğitim Bursu sonuçları açıklandı mı? sorusu arama motorlarında en sık aranan konuların arasına girdi. 2-22 Eylül tarihinde başvuru yapılan bursun sonuçları 7 aralıkta açıklanmıştı. Peki, TEV burs sonuçları açıklandı mı?

TEV BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2019-2020 TEV burs sonuçları henüz açıklanmadı.

BURS SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

TEV BURSU NE KADAR?

TEV bursu 700 TL olarak belirlendi.

BURSUN ÖDENMESİ NASIL YAPILIYOR?

Burs kazananlara ekim ayı itibariyle geçerli olacak şekilde en geç aralık ayında ilk ödeme yapılır, sonraki aylarda ise aylık olarak ödenmeye devam edilir. Burslar, ekim-haziran arası (9 ay) ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Öğretim kurumunca oluşturulan Burs Komisyonları, müracaat eden adaylar arasından seçilenlerin belgelerini imzalı tutanak ile TEV’e gönderir. Kesin sonuçlar, TEV tarafından burs kazanan öğrencilere e-posta ve /veya SMS yoluyla duyurulacaktır.

TEV BURSLARI KARŞILIKLI MIDIR?

Haberin Devamı

TEV’in yurt içi bursları genel ilke olarak karşılıksızdır. Bununla birlikte öğrenimini tamamlayan her burslu, iş hayatına atıldıktan sonra, imkanı olduğu takdirde TEV'e maddi katkıda bulunmayı, kendisi gibi en az bir Türk gencine TEV aracılığı ile burs vermeyi, bulunduğu ortamlarda TEV’in tanıtımını yapmayı, gönüllü elçisi olmayı ve TEV ürünlerini tercih etmeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.

BURSUN DEVAM ETMESİ İÇİN BAŞARI KOŞULLARI NELERDİR?

Lise Bursunuzun devam edebilmesi için yıl sonu notlarınızda hiç başarısız dersinizin olmaması gerekmektedir. Ortalama yükseltme veya bütünleme sınavından sonraki notlar dikkate alınmaktadır.

Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursunuzun devam edebilmesi için bir üst sınıfa geçmiş olmanızla birlikte, genel not ortalamanızın en az 2,50 olması gerekmektedir. Ortalamanız uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız derse müsaade edilmektedir. Başarısız ders olmadığı takdirde genel not ortalamasının en az 2,20 olması gerekmektedir.

Hazırlık sınıfı öğrencisiyseniz hazırlık sınıfını başarılı olarak bitirip bölüme geçmeye hak kazanmış olmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı