Gazete Vatan Logo

Tescilli ırkçı

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders, ‘Müslümanlara karşı nefret söyleminde bulunduğu’ gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. Ancak kendisine ceza verilmedi

Tescilli ırkçı

Hollanda’da haftalardır devam eden ırkçılık davasında dün karar açıklandı. Ülkede bir seçim olsa en çok oyu alan partinin lideri olmasına kesin gözüyle bakılan İslam ve göçmen karşıtı Geert Wilders, mahkemede yaptığı savunmada, ‘Eğer beni suçlu bulursanız milyonlarca Hollandalı’yı da suçlu bulmuş olacaksınız. Çünkü onlar da benim gibi düşünüyor’ demesine rağmen suçlu bulunmaktan kurtulamadı. Wilders, kararın açıklanmasından önce Twitter hesabından bir mesaj yayınlamıştı. Daha önce Hollanda’da bulunan Türk ve Faslı göçmenleri defalarca sert sözlerle eleştiren Wilders bu mesajında da “Karar ne olursa olsun, Faslılarla ilgili sorun hakkında doğruları söylemeye devam edeceğim. Hiçbir hakim, siyasetçi ya da terörist beni durduramaz” ifadelerini kullandı. Mahkeme kararını bu tweet’ten birkaç saat sonra açıkladı.

‘İcabına bakacağız’

Hakimler Wilders’in ülkesindeki göçmenler için söylediği sözlerin düpedüz ırkçılık olduğunu savundu ve Hollandalı politikacıyı suçlu buldu. Ancak bir ceza verilmemesine karar verdi. Savcılık 5 bin euro para cezası istemişti. Wilders açıklamayı büyük öfkeyle karşıladı. Kararı ‘Delilik’ olarak nitelendirdi ve itiraz edeceğini duyurdu. Wilders Twitter hesabından, ‘3 tane partimden nefret eden yargıç Faslılığı ırk olarak kabul etti. Beni ve Hollanda’nın yarısını mahkum etti. Bu delilik’ diye yazdı. Hollandalı ırkçı siyasetçi 2014 yılında bir mitingde Faslı göçmenlerin Hollanda’yı doldurduğundan şikayet eden bir konuşma yaparken mitingi izleyenler, ‘Gönder’, ‘Gönder’ diye tempo tutmuş, Wilders de ‘Onların icabına bakacağız’ ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Skandal sözleri

-Sorunun temelinde faşist İslam, Allah ve Muhammed’in hasta ideolojisi var; bu ideolojinin kaynağı da islami ‘kavgam’ (mein kampf) yani Kur’an’dır.

-Türkiye’nin ucube bir lideri var. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasına üzüldüm. Ne yazık ki başarısız oldular. Türkiye asla AB üyesi olmamalıdır.

-Hollanda’da biz iktidar olunca ülkemizin İslam’dan arındırılması için camiler kapatılacak. Kur’an-ı Kerim yasaklanacak. Sığınmacıların oturma izinleri iptal edilecek.

Haberin Devamı

-Milyonlarca Hollandalı ülkemizin İslamlaşmasından bıktı. Bu kadar kitlesel göç, iltica, terör, şiddet ve güvenliksizlik yeter.

-Sokaklara çıkıp bir dolaşın. Etrafınıza baktığınızda kendi ülkenizde yaşamadığınızı anlayacaksınız. Bu bir savaş ve biz ülkemizi korumak zorundayız.