Gazete Vatan Logo

TEOG YEP sonuçları açıklandı! TEOG tercihleri ne zaman yapılacak?

TEOG sınavına giren öğrencilerin merakla beklediği YEP (Yerleştirme Esas Puanları) sonuçları açıklandı. Alınacak puanlara göre, okul tercihleri yapılacak. Peki TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? İşte TEOG YEP sonuçlarına ilişkin merak edilenler...

TEOG YEP sonuçları açıklandı! TEOG tercihleri ne zaman yapılacak?

TEOG sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler tercih dönemine girecekler. Öğrenciler, alacakları puanlar ile liseler için tercihlerde bulunacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG Yerleştirme Esas Puanlarını bugün açıkladı. Sonuçlar E-Okul sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. E-Okul sistemine "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden giriş yapabilir sonuçları sorgulayabilirsiniz. Tercihler ise 14 Temmuz'da başlayacak.

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, TEOG YEP sonuçların 30 Haziran Cuma günü açıklanacak. Sonuçların ardından 14 Temmuz’da tercih dönemi başlayacak. Liselerin taban puanlarına göre yapılacak tercihlerin ardından 24 Temmuz’da tercih dönemi sona erecek. Özel okullar için kayıt işlemleri de sonuçların ilan edildiği tarih itibariyle yani 30 Haziran’da başlayacak. 13 Temmuz’da özel kayıt okulları sona erecek. TEOG puanlarına göre yapılacak olan tercih işlemlerinin sonuçları 11 Ağustos Cuma günü ilan edilecek.

Haberin Devamı

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, sonuçlar E-Okul sisteminden öğrenilebilecek. E-Okul sisteminden TEOG sonuçlarının öğrenilebilmesi için öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılması yeterli olacak.

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

TEOG tercih işlemleri, öğrenci ya da veli tarafından bireysel olarak e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılacak. Bunun dışında tercih işlemleri, herhangi bir ortaokul müdürlüğü aracılığı ile de yapılabilir. Tercih listesinde 25 okul adı yazılabilecek.

8. sınıfı başarı ile bitiren öğrenciler yerleştirme için tercih işlemi yapabilecek ancak güzel sanatlar ve spor liselerini tercih edecek öğrencilerin, bu liseler için gerekli kayıt şartlarını taşıması gerekli.

Elektronik ortamda tercih işlemi yapamayan veliler için okul müdürlükleri, öğrenci velisi adına tercih yapabilecek. Okul müdürlükleri tercih işlemlerini yaparken, veli tarafından doldurularak imzalanan ‘’Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu’’na bağlı kalacak.

Haberin Devamı

Tercih listesi için öğrencilerin velileri, onay işleminin ardından da okul müdürlüğü ile veli sorumlu olacak. Tercih işlemi yalnızca bir defa yapılacağı için, başvuru işleminden sonra herhangi bir değişiklik yapılamayacak.

Tercih başvuru durumu ‘’İptal’’ olarak gözüken öğrenci, yerleştirme işlemlerine dahil edilmeyecek.

YERLEŞTİRME TAKVİMİ

30 Haziran 2017 – Yerleştirmeye Esas Puanların ilan edilmesi

30 Haziran 2017 – Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilan edilmesi

30 Haziran 2017 – TEOG kapsamında yapılan merkezi ortak sınavların bir kısmını ya da tamamını kullanan özel okullar için kayıt işlemlerinin başlangıcı

3-13 Temmuz 2017 – Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine öğrenci alımı

21 Temmuz 2017 – Spor Liseleri, Görsel Sanatlar ve Spor Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri ile Güzel Sanatlar Liseleri için öğrenci kayıtlarının tamamlanması

Haberin Devamı

14-24 Temmuz 2017 – Tercih işlemlerinin yapılması

11 Ağustos 2017 – Yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesi

11 Ağustos 2017 – Boş kontenjanların ilanı