Gazete Vatan Logo

TEOG sınav soruları ve puan hesaplama işlemi!

Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavı TEOG 27 nisan sınavları sona erdi. TEOG ikinci dönem sınavlarının ilk oturumu olan ilk aşamada binlerce öğrenci ter döktü! TEOG sınavı ilk aşama sınavların ardından sınav soruları ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı büyük merak konusu oldu. TEOG sınav soruları puan hesaplama işlemleri hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

TEOG sınav soruları ve puan hesaplama işlemi!

TEOG sınavı için heyecanlı bekleyiş sona erdi 1.2 milyon öğrenciyi yakından ilkgilendiren Temel Eğitimden Orta Öğretime geçiş ikinci dönem sınavları bugün yapıldı. TEOG sınavı toplamda 6 dersten yapılacak ve iki gün sürecek. TEOG İçin sınav soruları 10 bin sorunun içinden seçildi. TEOG hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Sonuçları liselere yerleştirmelerde kullanılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) ikinci dönem sınavları bugün başlıyor. 6 dersten yapılacak sınav iki gün sürecek. Bugün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yarın da Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları var. Sınavlara 8. sınıfta okuyan yaklaşık 1 milyon 167 bin 854 öğrenci girecek.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?
Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.
YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN NASIL HESAPLANIR?
Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.
EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Eğitim Bilişim Ağı’nın kısaltılmış ismi olan Eba günümüzde en çok merak edilen hususlardan bir tanesidir. Sizlerde Eğitim Bilişim Ağı kursu ve Eğitim Bilişim Ağı giriş işlemleri için bilgi almak konusunda yazımızın devamında ayrıntılı bir şekilde bilgiye ulaşabilirsiniz. Eba kur Eba kurs işlemleri ve Eba giriş işlemleri hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Bilişim Ağı sistemi sayesinde taleplerini dile getirdikleri durumda öğrencilerin istedikleri ya da atamalar sonucunda Eğitim Bilişim Ağı kurs öğretmenleri olarak atanmaktadırlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Halk Eğitimi ve okullarda başvurusu yapılmakta olan Eğitim Bilişim Ağı günümüzde gerçekten çok yarar sağlamaktadır. Eğitim Bilişim Ağı kurs ve Eğitim Bilişim Ağı giriş hizmetleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş ve öğrencileri desteklemek amacıyla gündeme getirilmiştir. Eğitim Bilişim Ağı üniversite adayları için gerçekten çok kolay bir hizmet ağıdır. Eğitim Bilişim Ağı istenirse bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verme imkânına sahiptir. Sistemi en büyük faydalarından bir tanesi ise öğrencilerin zamanında kaçırmış olduğu dersleri internet üzerinden öğretmenlerin ders bilgilerini bu internet sitesine yüklemek sonucunda çok kolay bir şekilde geri takviye etmeleridir.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğitim Bilişim Ağı kurs ve Eğitim Bilişim Ağı giriş işlemleri için izlenmesi gereken birkaç yol vardır. Her öğrenci için haftada en az 2 dersten oluşmakta olan Ayriyeten verilmiş olan bu derslerin sonucunda öğrencilerden kesinlikle hiçbir ücret alınmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan Eğitim Bilişim Ağı çevrimiçi kullanılmakta olan bir eğitim kurumu uygulamasıdır. Aynı zamanda yeni bir eğitim öğretim yılında kurtarmak isteyen öğrenciler istedikleri dersleri seçme şansına da sahiptirler. Aynı zamanda kendi branşlarında kurs vermek isteyen öğretmenler de Eğitim Öğretmenlerin bu işlemleri gerçekleştirebilmeleri için ise bazı adımları ilerlemeleri gerekmektedir. Eğitim Bilişim Ağı kurslarında 5, 6, 7 sınıfların dışında aynı zamanda 9 10 ve 11 inci sınıf öğrencilerine ders verilmektedir. Kurs almak istediğiniz herhangi bir okulu seçerek işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Ders seçimini yaptıktan hemen sonra ise kurs almak istediğini öğretmenleri isteklerinize göre sıralayabilir seçebilir. Birinci dönem sonuçlarında ise belirli tarihler uygulanmaktadır. En sonunda da kayıt sistemi kayıt işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Öğrenciler en fazla üç dersten yararlanarak haftalık olarak toplam 18 saate kadar ders görme imkânına sahiptir. Eğitim Bilişim Ağı giriş yaparken ilk olarak Eğitim Bilişim Ağı ana sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde buraya girdikten sonra sisteme hızlı ve kolay bir şekilde giriş yapmış olacaksınız. Sonrasında ise sayfanın üst kısmında yer alan giriş butonuna tıklayınız, sisteme giriş yapmanız için sizlerden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler adınız ve şifreniz olacaktır. Bu sayede Eğitim Bilişim Ağı sistemine giriş yapmış olursunuz ve seçmek istediğiniz dersleri burada göreceksiniz. Sistemden sizlerde faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı