Gazete Vatan Logo

TEOG sınav sonuçlarını MEB açıkladı! TEOG sonuçları e-okul sisteminde

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Milyonlarca öğrenci tarafından büyük bir merakla beklenen TEOG sonuçlarına e-okul vbs üzerinden ulaşılabiliyor. İşte TEOG sonuçlarına ilişkin tüm detaylar ve e-okul sonuç sorgulama sistemi...

TEOG sınav sonuçlarını MEB açıkladı! TEOG sonuçları e-okul sisteminde

TEOG sınav sonuçları MEB'in duyurduğu saatte 31 Mayıs Çarşamba saat 10:00'da açıklandı. E-okul vbs üzerinden ulaşılabilinen sınav sonuçlarına öğrencilerin yoğun ilgisi damga vurdu. Zaman zaman kilitlenen e-okul'dan öğrenciler TEOG sonuçlarını öğrenebilecekler. İşte TEOG sınav sonuçları ve e-okul vbs sınav sonucu sorgulama ekranı...

TEOG SINAV SONUÇLARI (E-OKUL)

TEOG SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap

anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

Haberin Devamı

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLAMASI

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Haberin Devamı

E OKUL VBS'YE NASIL GİRİLİR?
Genel olarak velilerin ve öğrencilerin e-Okul'a giriş olarak tanımladıkları işlem aslen VBS'ye yani Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriştir. VBS'ye giriş yapılacak öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri, tercih sonuçları gibi verilere ulaşılabilir. Peki e-Okul VBS girişi nasıl yapılır? E-okul VBS girişi için ilk adımda bilgilerine erilmek istenen öğrencinin T.C kimlik ve okul numaraları ilgi alanlara girilmeli. Bunların hemen yanında yer alan güvenlik numaraları (siteye giren herkes için farklı) "Resimdeki Rakamlar" kutusuna yazıldıktan sonra "Giriş" butonuna tıklanarak VBS'ye giriş yapılabilir.