Gazete Vatan Logo

Televizyonda zirveyi yabancıdan geri aldı

Günde 45 bin adet televizyon üreten Vestel, yabancı markaların hakim olduğu televizyon pazarında liderliği geri aldı. Liderliklerini sürdüreceklerini belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 2016’da Avrupa Futbol Şampiyonası ve olimpiyatların televizyon satışlarını patlatacağını söyledi.

Televizyonda zirveyi yabancıdan geri aldı

Vestel, sadece Türkiye’de değil dünya genelinde televizyon üretiminde söz sahibi olan bir Türk şirketi... 17’si yurtdışı olmak üzere toplam 23 şirketle tüketici elektroniği, beyaz eşya, bilgi teknolojileri ve dijital alanlarında geniş bir ürün yelpazesi sunan Vestel, 152 ülkeye ihracat yapıyor. Günde 45 bin adet televizyon üreten Vestel’in yıllık televizyon üretim kapasitesi ise 45 bin adet. Vestel, geçtiğimiz

2 ayda önemli bir başarıya daha imza attı. Şirket, Samsung ve LG’nin hakim olduğu televizyon pazarında liderliği geri aldı.

% 20 payı var

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Baştanı Turan Erdoğan ile televizyon pazarını, 2016 yılına ilişkin hedef ve beklentilerini konuştuk. Erdoğan, “Vestel, Samsung ve LG’den sonra Avrupa’daki en büyük televizyon pazar payına sahip. Yüzde 20’lik pazar payımızla Philips, Sony, Panasonic, Toshiba ve Sharp gibi global markaların önündeyiz. Türkiye’de de 2 aydır pazarda lideriz. Bir süredir yabancı markalar liderdi ama birinciliği geri aldık. Öyle de devam etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Satışlar patlayacak

Pazar liderliğini nasıl geri aldıklarını sorduğumuz Erdoğan, “Yeni ürünlerimiz var. Türkiye genelinde 1.200 bayilik teşkilatımız var. Ayrıca teknoloji marketlere açıldık. Bütün bunlar avantajlarımız oldu” yanıtını verdi. 2016 yılında istikrarın olacağını, Fransa’da yapılacak EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ile Brezilya’da gerçekleştirilecek olimpiyat oyunlarının televizyon satışlarını patlatacağını kaydeden Turan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Türk Milli Takımı’nın da Avrupa Futbol Şampiyonası’na gitmesi satışları çok olumlu etkileyecek. Özellikle büyük ekran televizyon satışlarında patlama bekliyoruz. Maçların 4K yayınlanması gündemde. Dolayısıyla büyük ekran 4K televizyonların satışlarının çok artmasını öngörüyoruz.”

EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran’da başlayacak ve 10 Temmuz’da sona erecek. Brezilya’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları 5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Hedef 4 milyar Asyalı

Haberin Devamı

Turan Erdoğan, geçtiğimiz hafta Asya pazarındaki fırsatları Tokyo’da anlattı. Nikkei Asian Review Genel Yayın Yönetmeni Akio Fujii’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Büyüyen Asya’da Pazar Fırsatlarını Bulma” başlıklı oturuma katılan Erdoğan, önde gelen küresel Japon markalarının tedarikçisi olduklarını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Asya pazarı denilince akla 42 ülkedeki 4.2 milyar insan geliyor. Bu, dünya nüfusunun yarısından fazlası demek. Vestel olarak bu bölgedeki hedefimiz 34 ülkedeki 4 milyar insan. Vestel pazar fırsatlarını araştırırken hedefinde bulunan ülkeleri bazı şartlara göre belirliyor. Minimum yüzde 5 ekonomik büyümeye ve minimum 35 milyon nüfusa sahip, kişi başına düşen yıllık milli geliri en az 5 bin 600 dolar olan ülkeleri hedefliyoruz. Asya’daki tahmini pazar boyutu; 570 milyon akıllı telefon, 95 milyon televizyon, 77 milyon pişirme aletleri, 72 milyon buzdolabı, 41 milyon çamaşır makinesi, 4 milyon bulaşık makinesi.

”Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, liderliği geri almalarında yeni ürünlerinin ve teknoloji marketlere açılmalarının büyük katkısı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı