Gazete Vatan Logo
Magazin Tek kişilik orkestra Gülçin

Tek kişilik orkestra Gülçin

Gülçin Ergül, ‘Bir Tanecik Aşkım deluxe’ isimli albümü ile sevenlerine sürpriz yaptı. Albümde sevilen şarkının acapella ve İngilizce versiyonları var. Önümüzdeki yılın başında İskender Paydaş prodüktörlüğünde yeni single’ını da yayınlama hazırlığında olan Ergül ile müziğe karşı yaklaşımını konuştuk.

Tek kişilik orkestra Gülçin

2009 yılında Hepsi grubundan ayrılarak solo kariyerine başladınız. Ayrılma kararı vermeniz nasıl oldu?

Yaşadıklarımın birikimiyle uzun vadede verdiğim akılcı bir karardı. Mutsuzdum ve bir çok nedenim vardı ayrılmak için. Hayat çok kısa amacımız mutlu olmak değil mi? Ben emek verdiğim bir proje olduğu için olabildiğince uzun sürmesi için elimden geleni yaptım ama ayrılmak en doğru karardı.

Tek başına çalışmak korkutmadı mı?

Erken yaşta müzik piyasasında birçok tecrübem olmuştu. Tabii ki tek olmak çok daha fazla sorumluluk ve nitelik gerektiriyor. Ama ben bunları göze aldım. Sonuçta mutsuz olmaya devam etmek istemiyordum.

‘Bazıları sadece ünlü olmak ister’

Albüm çıkarmak için sadece ses yetiyor mu?

Tabii ki hiçbir zaman sadece sesin yettiğini düşünmedim, birçok nitelik ve yetenek gerekiyor. O sesi iyi kullanacak teknik, zeka, doğaçlama ve yorumculuk için yaratıcılık en başta gerekli. Sonra vizyon, müzisyenlik, belki bestekarlık, söz yazarlığı, koreograflık, dansçılık, prodüktörlük gibi nitelikleriniz de varsa bence yeriniz ayrı olur. Ben bunları da yapıyorum. Sesiniz yoksa sadece ünlü bir kişi olursunuz belki başka yollarla ama şarkıcı olamazsınız. Bazıları sadece ünlü olmak isterler. Ben ise müziğimi devam ettirip paylaşabilmek için ünün gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Hayatınızda neler değişti?

Sorumlulukları ben üstleniyorum. Ayrılalı, 6 sene oldu. Çok şey değişti tabii ki.

‘YURT DIŞINDA DA YAYINLANACAK’

Özel hayatınızda değişiklik oldu mu?

Özel hayatımda şu anda kimse yok. Zaten genelde ben yalnızımdır. Gruptan ayrılırken evlendiğim yönünde yalan haberler çıkmıştı, ben evlenseydim kendi ağzımdan duyardınız başkalarına bunu söyletmezdim.

Yakında bir albüm gelecek mi?

Bir Tanecik Aşkım’ın İngilizce versiyonu “My One and Only Love” ve ‘Bir Tanecik Aşkım’ın sadece benim seslerimden oluşan enstrümansız yani acapella bir versiyonu yayınlandı. Bunlar Bir Tanecik Aşkım deluxe olarak itunes’da dijtal olarak çıkacak. Ondan sonra da yeni Türkçe single’ım çıkacak ve 2 tane de İngilizce cover single’ım yolda...

Haberin Devamı

Şarkının İngilizce versiyonunu da hazırladığınıza göre yurt dışına açılmayı düşünüyorsunuz öyle değil mi?

Evet, dijital platformlarda başka ülkelerde de satılacak. 3 ülkede olacak.

‘OYUNCULUĞA SICAK BAKIYORUM’

Acapella klibiniz yayına girdi bile. Çekimler nasıldı?

İlkay Kopan ile çalışmak hep keyif ama çok fazla kanal var onları toparlamak zor tabii.

Dansçı-oyuncu olarak neler yaptınız bugüne kadar?

Devlet Opera ve Balesi’nde dans ettim yıllarca. Kendi çağdas dans projelerim, koreografilerim oldu. Çok sayıda koroegraf ve hocayla çalıştım. Kendi koreografilerimi de yapıyorum. Yıllarım dans etmekle geçti. Bunun yanında bazen farklı tarzlarda da dersler alıyorum, Latin, hip hop ve göbek dansı gibi... Oyunculuk olarak da devlet opera ve balesindeyken zaten repliklerimiz vardı. Bence orada da başladı bu hikaye. Kısık Ateşte 15 Dakika sinema filminde oynadım. Bazı dizilere ve programlara konuk oldum.

Oyunculukla ilgili yakın gelecekte yeni projeler var mı?

Şu anda yok ama sıcak bakıyorum.

Haberin Devamı

Bu arada soralım, kim bu “Bir Tanecik Aşkım”?

Çok sevdiğim biri ama artık beraber değiliz.