Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula düzenlenen silahlı baskında ölenlerin sayısının 104'e yükseldiği bildirildi.
Pakistan Talibanı’ndan okul saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada “Okulu hedef aldık çünkü ordu ailelerimizi hedef alıyordu, onların bizim acılarımızı hissetmelerini istiyoruz” ifadeleri yer aldı.
Peşaver'deki Al Jazera muhabiri Ahmet Zeydan'ın aktardığına göre silahlılar yüzlerce çocuğu rehin olarak tutuyor. Okul ordunun kontrolünde. Taliban’ın bu türden saldırıyı ilk defa yapıyor. Okuldaki öğrencilerin çoğunluğu asker çocuğu. Okul ilköğretim ve lise bölümlerini içeriyor.
Pakistan Talibanı'nın sözcüsü Muhammed Horasani okula en az 6 saldırgan gönderdiklerini ve saldırganlara askeri personeli vurmalarını emrettiklerini duyurdu. Horasani, saldırganlar arasında intihar bombacılarının da bulunduğunu söyledi. Taliban sözcüsü, "İntihar bombacılarımız okula girdi. Kendilerine çocuklara zarar vermemeleri konusunda talimat verildi" dedi.










