Gazete Vatan Logo

Taliban'dan aşk cinayeti

Taliban üyesi iki erkek aynı kadına aşık oldu. Örgüt üyeleri seçim yapmaması için kadını onlarca militanın izleyiciliğinde ve kamera kaydı altında kurşuna dizdi.

Afganistan’da aşk üçgeni cinayetle bitti. Taliban örgütü üyesi iki erkek, örgütteki 22 yaşındaki genç kadına aşık oldu. Afganistan’ın Parwan bölgesinde Qimchok köyünde örgüt üyesi iki erkek aynı kıza aşık olarak Necibe adlı genç kız örgüt militanı onlarca erkeğin izleyiciliğinde ve infazı kamera kaydına alınarak katledildi.

'ARALARINDA SEÇİM YAPAMADILAR'

Parwan bölgesi valisi Abdul Beşir Salangi CNN'e yaptığı açıklamda Taliban örgütü üyelerinin 'örgütün iyi üyesinin de kadınla bir şekilde ilişkide olduğunu ve kararı kadının seçimine bırakmak yerine onu öldürmeyi seçtiklerini söyledi.




Afganistan'ın başkenti Kabil'e 100 kilometre uzaklıkta bir köyde, 22 yaşındaki Necibe adlı genç kadın, zina gerekçesiyle Taliban militanları tarafından bir arazide kamera çekimdeyken, halkın gözleri önünde kurşuna dizildi.

Video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlanan görüntüde, genç kadın arkası dönük bir şekilde yere oturtuluyor. Hemen arkasında kalaşnikoflu bir Taliban militanı duruyor. "Allah-ü Ekber" sesleri arasında kadın sırtından vurulyor. Zina gerekçesiyle infaz edilen kadına üç kurşun isabet ettikten sonra yere yığılıyor. Ancak Taliban militanı, yetinmeyerek kadının bedenine 6 kurşun daha sıkıyor.

'SORUŞTURMA BAŞLATTIK'

Görüntülerin YouTube'da yayınlanması sonrasında Afgan yetkililer, "Güvenlik güçleri cinayeti soruşturmaya başladı" açıklaması yaptı.

Afganistan İnsan Hakları Komisyonu'ndan Musa Mahmudi, "Resmi yargılama olmadan yapılan her türlü infazı kınıyoruz. Bu İslamiyet'le bağdaşmıyor" açıklamasında bulundu. (cnn)

Haberin Devamı