Gazete Vatan Logo

Taksici lüks araca yöneldi

ÖTV indirimiyle beraber ticari araç satışları hızlanırken taksiciler de lüks araçlara yöneldi.

Taksici lüks araca yöneldi

Antalyalı taksicilerden kendilerine talep geldiğini aktaran Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Direktörü Şükrü Bekdikhan, otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ANTALYA'DAN TALEP VAR

Şükrü Bekdikhan, ÖTV teşvikleriyle moral bulduklarını aktararak, “Sektör olarak yılın geri kalanına biraz daha güvenle ve cesaretle bakacağız. Ticari araçlarda ÖTV indiriminde segment olarak bizim bulunduğumuz premium segmentin ilk etapta hemen faydalanacağını ön görmüyoruz. Fakat hacim çok büyük ve biz onun içinde çok küçük bir parçayız. Daha çok havaalanları gibi yerlerden bize talep geldi. Antalya'daki taksiciler cemiyetinin bize gösterdiği talep gibi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME kararıyla taksi ücretlerini farklılaştırmak istemesi girişimlerini duyuyoruz. Ama bu konu ile ilgili bize talep gelmiş değil. İBB'nin bu kararı belki bize bir kat fayda sağlar. Şu aşamada ÖTV inidirimiyle bir talep var. Bu talep diğer segmentşere daha fazla, premium segmente daha az” dedi.

TEŞVİKLE 2015'İ YAKALARIZ

Haberin Devamı

Bekdikhan sözlerine şöyle devam etti: “İkinci yarı için umutluyz. Temmuz ve Ağustos aylarında zorlandığımızı görüyoruz. Geçtiğimiz senenin rakamlarını muhafaza edebilmek için. İmkansız değil. Herkes ona göre önlemini alıyor. Verilen teşviklerle bu yakalanabilir.”