Gazete Vatan Logo

Suudi Arabistan'daki gözaltılar: Bu daha başlangıç

Suudi Arabistan'da aralarında 11 prens, 4 bakan ve bir dizi eski bakanın yolsuzluk suçlamaları kapsamında gözaltına alınmasından sonra Başsavcılık'tan açıklama geldi. Savcı Şeyh Suud el Mucib 'bu yalnızca başlangıç' dedi.

Suudi Arabistan'daki gözaltılar: Bu daha başlangıç

Suudi savcı el Mucib açıklamasında "Bu nerede olursa olsun yolsuzluğun kökünün kazınması için hayati önemdeki sürecin yalnızca başlangıcı" dedi.?

Soruşturmada '1. aşamanın' tamamlandığını belirten el Mucib "Epey kanıt toplandı ve ayrıntılı sorgulamalar yapılıyor" dedi. El Mucib yargılamaların da açık bir şekilde zaman içinde yapılacağını söyledi.

Ancak gözaltı ve tutuklama listesinde 500 kişinin daha bulunduğu belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde askeri ve sivil bürokrasiden onlarca üst düzey yöneticinin, Muhammed Selman’ın başında bulunduğu komisiyon tarafından gözaltına alınması bekleniyor.

Gözaltı operasyonu Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın iktidarını güçlendirme adımı olarak görülmüştü.

Ülkedeki yolsuzluk karşıtı kurumu yöneten 32 yaşındaki prens, aralarında dünyanın en zengin 100 kişisinden biri olan prens El-Velid bin Talal'ın da olduğu 11 Suudi prens, bakan ve eski bakanların gözaltına alınması emrini vermişti.