Gazete Vatan Logo

Survivor Şahika Ercümen Kimdir?

Survivor 2017 ünlüler takımında yer alan yarışmacılardan biri olan Şahika Ercümen, birçok Survivor izleyicisi tarafından meraklı gözlerle takip ediliyor. Şahika Ercümen ada hayatında göstermiş olduğu yaşam tarzı ve oynanan oyunlarda gösterdiği performans ile birlikte yarışma takipçilerini merak ettirmeyi başardı. Ada hayatında diğer yarışmacılardan izole bir şekilde yaşayan ve göstermiş olduğu performansı pek beğenilmeyen Şahika Ercümen, hem takım arkadaşları tarafından hem de yarışma takipçileri tarafından eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Survivor Şahika Ercümen Kimdir?

2017 yılının Survivor yarışmasında Ünlüler takımında boy gösteren kişilerden biri olan Şahika Ercümen, bu hafta eleme potasında yer alan dört isimden biri oldu. Mesleki hayatında Serbest dalış şampiyonu olan Şahika, milli sporcu kimliğiyle de dikkat çekiyor. Yarışmadan elenme ihtimali diğer yarışmacılara göre fazla gözüken Şahika’nın kim olduğunu sizler için araştırdık.

SURVIVOR ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR? TIKLA ÖĞREN!

ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR?

2014 yılı ile birlikte serbest dalış alanında 6 adet resmi dünya rekoruna sahip olan Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985 yılında Çanakkale’de dünyaya gelmiştir. Çocukluğunda sahip olduğu astım rahatsızlığı sebebiyle spora başlayan Şahika, su sporları alanında birçok madalya ve şampiyonluk elde etmeyi başarmıştır. Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi’nden mezun olan Şahika Ercümen, Ankara’da Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde okumuş ve bu bölümden de mezun olmuştur. Daha sonra ise aynı üniversitede Beslenme ve Diyetetik bölümünde Yüksek lisans eğitimi yapmaya başlamıştır. Bu eğitimine de halen devam etmektedir.

Haberin Devamı

Dünya rekorları bir yana 1998 yılından beri katılmış olduğu yüzme ve su altı sporları dalında ulusal ve uluslararası olmak üzere yüzden fazla madalya, çeşitli özel ödüller, birçok farklı kupa ve birçok Türkiye rekoru elde etmeyi başarmıştır. Şahika Ercümen’in suya karşı olan sevgisi, onu su atlı ile ilgili olarak birçok farklı sosyal sorumluluk projesine gönüllü olarak katılmaya yöneltmiştir. Şahika Ercümen çok sevdiği suya karşı borcunu ödemek ve minnettarlığını göstermek istercesine bu projelerde yer almaktadır.

İngilizce ve Almanda dillerini bilen Şahika Ercümen’in, Uluslararası Serbest Dalış Eğitmeni lisansına sahip olduğu da bilinenler arasındandır.

22 Temmuz 2014 yılında Şahika Ercümen, tek bir nefes alarak 91 metre derinliğe kadar iniş yapmayı başarmış ve bu alanda bir Dünya rekoruna imza atmıştır. Bir gün sonra 23 Temmuz 2014 tarihinde ise paletsiz bir şekilde, ip destekli serbest dalış kategorisinde 72 metrelik bir dalış yapmayı başararak bir başka rekora daha imza atmıştır. Derin dalışta yer alan tüm resmi Türkiye rekorları da kendisine aittir. Böylece toplamda 6 Dünya Rekoruna sahip olan Şahika Ercümen, ülkemizi gururlandırmaktadır.

Haberin Devamı

Sosyal sorumluluk projelerinde ve çeşitli reklam filmlerinde boy gösteren milli sporcumuz, engelliler ile dalış, nesli tehlike altında olan türler ve suların korunması gibi birçok sosyal sorumluluk projesini yürütmekte olup, başarı, motivasyon ve doğru nefes alma teknikleri konusunda da seminerler vermektedir.