Gazete Vatan Logo

Suriye'de insani gelişme!

Birleşmiş Milletler, Suriye'de kuşatma altında olan Humus şehrindeki sivillerin tahliye edilmesi için hükümetle anlaştığını açıkladı. BM, anlaşmanın muhalifler tarafından da destekleneceğini beklediklerini söyledi.

BBC haberinde,Humus şehrinin bazı bölgelerinin Haziran 2012'den beri hükümetin kuşatması altında olduğunu ve şehrin büyük bir bölümünün harabeye döndüğünü yazdı. BM'ye bağlı insan hakları örgütü de, üç bine yakın sivilin haftalardır zeytinden başka yiyecek bulamadan hayatta kalmaya çalıştıklarını belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un sözcüsü Farhan Haq, yardım erzaklarının Humus şehrinin dolaylarında konumlanmış durumda olduğunu belirterek," Güvenli geçiş için her iki taraftan da yeşil ışık alındığında, acil teslimat için hazır" olduklarını söyledi.

"HÜKÜMETE İTİBAR EDİLMEMELİ"

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, tahliye kararının olumlu bir gelişme olduğunu, ancak "güvenli, düzenli ve özgür insani yardım teslimatlarının yerini almamalı" diyerek, "Ahlaki olarak yapılacak en doğru hareket olsa da, aç bırakılan insanlara birkaç gün erzak sağladığı için rejime itibar edilmemeli. En başından bunu yapmaları gerekiyordu" diye konuştu.

Anket

Bu gelişmeyi yeterli buluyor musunuz?

Evet
Hayır
Fikrim yok





Haberin Devamı