Gazete Vatan Logo

Sümeyye Erdoğan sözlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Selçuk Bayraktar’la 29 Şubat’ta sözlendi. Bayraktar, TSK envanterindeki ilk milli İHA’yı üretti

Sümeyye Erdoğan sözlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Baykar Makina’nın sahibi Özdemir Bayraktar’ın elektronik mühendisi oğlu Selçuk Bayraktar ile sözlendi. Birkaç ay önce bir düğünde tanıştıkları öğrenilen 31 yaşındaki Sümeyye Erdoğan ile 36 yaşındaki Selçuk Bayraktar’ın aile arasında sessiz sedasız yapılan söz töreni 29 Şubat Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz Cumartesi günü eşi Emine Hanımla birlikte saat 19.00 sularında, Özdemir Bayraktar’ın Sarıyer Yenimahalle’de bulunan evine giderek dünürünü ziyaret etti.

Askerlerle çalışıyor

Selçuk Bayraktar, TSK envanterine giren milli üretim ilk ve tek İHA olan ve geçtiğimiz günlerde ROKETSAN’ın ürettiği UMTAS füzesiyle silahlandırılan Bayraktar TB2’yi tasarlayan ve geliştiren mühendis olarak tanınıyor. İHA sistemlerinde dünyanın önde gelen mühendisleri arasında gösterilen Selçuk Bayraktar, insansız hava araçları sistemlerinin geliştirmesi için Batman, Şırnak, Hakkari gibi bölgelerde askerlerle birlikte arazide çalışıyor.

Haberin Devamı

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 dışında, Bayraktar mini İHA, Malazgirt Döner Kanatlı İHA, komuta kontrol ve aviyonik sistemler tasarladı. Baba Özdemir Bayraktar’ın kurduğu Baykar Makina’da teknik müdür olan Selçuk Bayraktar çalışmalarını kendisi gibi mühendis olan ve şirketin genel müdürlüğünü yapan abisi Haluk Bayraktar ve pilot olan en küçük kardeşleri Ahmet ile beraber yürütüyor.

Selçuk Bayraktar hava araçlarıyla ilgili birçok sistemin patentine sahip.

MIT diplomalı

Bayraktar, 1997’de Robert Kolej’den mezun olduktan sonra İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde okudu. Özel çağrı ve bursla MIT’da (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) İHA’lar ve robotik kontrol sistemleri üzerine master yaptı. Georgia Tech’te doktora yapıyor.

KADEM’de Başkan Yardımcısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en küçük çocuğu olan 31 yaşındaki Sümeyye Erdoğan, Trabzon’daki Araklı İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Indiana Üniversitesi’nde sosyoloji ve siyaset okudu. 2005’te ekonomi alanındaki yüksek lisansını Londra Ekonomi Okulu’nda yaptı. Sümeyye Erdoğan halen Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Haberin Devamı