Gazete Vatan Logo

Suikast timi yakalandı

Kobani’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye sızmaya çalışan 4 terörist yakalandı. Teröristler sorguları sırasında Suruç’ta AK Parti’li yöneticilere suikast yapmayı planladıklarını itiraf etti

Suikast timi yakalandı

Suriye’nin Kobani kenti ile komşu olan Suruç’ta, geçen pazartesi günü sınırı yasa dışı yollardan geçerek Türkiye’ye gelen 4 terörist yakalandı. Alınan istihbarat üzerine yapılan operasyonla yakalanan teröristlerin yanında 1 tabanca, 1 susturucu, 1 kalaşnikof tüfek, canlı bomba yeleği yapımında kullanılan 420 gram plastik patlayıcı, 1 pompalı tüfek, 12 metre kablo, 2 roket başlığı, 2 telsiz, 24 elektrikliye çevrilmiş kapsül, bir avometre, silahlara mühimmat ele geçirildi.

Hedeflerinde kilit isimler vardı

Yakalandıktan hemen sonra sorguya alınan teröristler, sorgu sırasında Suriye’den suikast için Türkiye’ye gönderildiklerini itiraf etti. Teröristlerin Suruç’taki suikast hedeflerinin ise asker ve polisler ile Ak Partili yöneticilerin olduğu kaydedildi. Adları açıklanmayan teröristlerin sorgusunun devam ettiği Suruç ilçe merkezi ile sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı.

Sınırda kurye avı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekiplerinin istihbarat çalışması sonucu Suriyeli bir kişinin terör örgütü PYD/PKK’nın Suriye ile Türkiye arasındaki kuryeliğini yaptığı ve örgüt üyelerini sınırdan geçirdiği belirlendi. Jandarma ekipleri, bu kişiyi Suriye sınırındaki Salihler Mahallesi’nde gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Suriyeli, ifadesi alınmak üzere jandarmaya götürüldü.

Haberin Devamı