Gazete Vatan Logo

Su faturalarına yüzde 50 zam iddiası!

İSKİ su faturalarına yüzde 50 zam mı yapacak? Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB Yönetimi'nin suya yüzde 50'ye varan zam teklifi getireceğini açıkladı.

Su faturalarına yüzde 50 zam iddiası!

İSKİ ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. İSKİ'nin su faturalarına yüzde 50 zam yapacağını ifade edildi. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP’li İBB Yönetimi İBB Meclisi’ne %50’ye varan su zammı teklifi getiriyor. İstanbullular adına vereceğimiz karar konusunda siz ne diyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Bugün yapılacak İSKİ Genel Kurulu'na gelecek su zamı teklifi yüzde 25 oranında olacak. Ancak zam bununla da sınırlı değil. Teklifte yüzde 25 oranında gizli bir zam daha var. 2019 yılında AK Parti Grubu'nun teklifi ile kabul edilerek uygulamaya konulan ücretsiz yüzde 25 insani su kullanım hakkının da iptal edilmesi isteniyor. Böylece, İSKİ tarafından yeni getirilen teklife göre, hem tarifelere yüzde 25, hem de yüzde 25 ücretsiz insani su kullanım hakkını iptali ile birlikte suya toplam yüzde 50 zam yapılması öngörülüyor. (Sabah)