Gazete Vatan Logo

Stres artmış olabilir!

Stresi giderdiği mi yoksa artırdığı mı tartışılan stres çarkı, internette alışverişte de gözde oldu. Stres çarkı, en çok aranan ürün haline geldi. Fiyatı 50 TL’ye kadar çıkan stres çarkı, son 4 yıldır 750 bin aramayla ilk sırada olan Nike Air Max’i geçti ve 1.5 milyonun üzerinde aramayla ilk sıraya oturdu.

Stres artmış olabilir!

Son dönemin gözde oyuncaklarından stres çarkı, internetten satışın da gözdesi oldu. Gittigidiyor’un verilerine göre binlerce adet satılan hatta birkaç ay önce piyasada tükenen stres çarkı, en çok aranan ürün haline geldi. Gittigidiyor’da son 5 yıldır 750 bin civarındaki aramayla ilk sırada olan Nike Air Max ayakkıbıyı geçti ve 1.5 milyonun üzerinde aramayla ilk sıraya oturdu.

GittiGidiyor’da yılın ilk yarısına damgasını vuran sürpriz ürünün stres çarkı olduğunu belirten GittiGidiyor Pazarlama Direktörü Feyza Dereli Fedar, “Bu dönemde, adetsel olarak ele alındığında, stres çarkı en fazla satılan ürünler arasına girdi. Ayrıca, stres çarkı son 4 yıldır GittiGidiyor’da en çok aranan kelimeler arasında başı çeken Nike Air Max, iPhone, cep telefonu gibi kelimeleri geçerek 2017’nin ilk 6 ayı itibarıyla bu alanda birinci oldu. İlk 6 ayda GittiGidiyor’da tam 1.5 milyon kez stres çarkı arandı. Aynı sürede Nike Air Max 741 bin, cep telefonu kelimesi ise 428 bin kez arandı” diye konuştu.

Sahur’da alışveriş patlaması

Haberin Devamı

Tüketicinin Ramazan’deki alışveriş alışkanlıklarını da değerlendiren Feyza Dereli Fedar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ramazan ayında satışların normal günlere kıyasla en çok arttığı saat yüzde 230’luk artışla 03.00-04.00 aralığı oldu. Ramazanda özellikle süpermarket ve elektrikli mutfak aletleri kategorilerindeki ürünlerin satışında ciddi artışlar oldu. Çay, kahve, kuruyemiş, sıvıyağ, fritöz, su arıtma cihazı, mikser gibi ürünlerin satışında yüzde 30 ila yüzde 100 arasında değişen oranlarda artış oluyor.”

Kedi maması ilk 10’a girdi

Tüketici davranışları açısından 2017’nin ilk yarıda öne çıkan trendlerini anlatan Feyza Dereli Fedar, şöyle devam etti: “Geçen yıl aynı dönemde en çok alışveriş yapılan gün Pazartesi’ydi, bu yıl Salı ilk sırada yer aldı. Bölgeler bazında en çok satılan ürünler cep telefonu ve televizyon. Bu yıl Marmara Bölgesi’nde kedi maması en çok satan ürünler arasında ilk 10’a girdi. Klima, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da 3’üncü, Ege’de 4’üncü sırada yer aldı. Tüm bölgelerde ilk 10’da yer alan diğer iki ürün de bebek bezi ve bilgisayar oldu.”

Haberin Devamı

Avrupa’daki büyümenin yüzde 10’u Türkiye’den

GittiGidiyor, 2017’nin ilk yarısında yüzde 50 büyüdü. GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, “Aynı dönemde e-ticaret sektörünün büyümesi yüzde 25-30 bandında. Sektörün üzerinde bir başarı elde ettik” dedi. 2017’nin ilk yarısı itibarıyla ayda 60 milyon ziyaret aldıklarını ve aylık tekil ziyaretçi sayısının 24 milyona yükseldiğini belirten Kantarcı, mobil alışverişin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 108 arttığını kaydetti. Kantarcı, şunları söyledi: “eBay Avrupa’nın büyümesine yüzde 10 katkı sağlıyoruz ve aktif alıcı büyümesinde yüzde 13 payımız var. Avrupa’da en iyi büyüme performansını gösteren ülke Türkiye. eBay’in en iyi performans elde ettiği yatırımlar arasında Türkiye var ve bizi çok destekliyorlar.”

GittiGidiyor olarak klasik perakendecilerin online kanalda büyümesini desteklediklerini kaydeden Kantarcı, “GittiGidiyor’da 220 markanın resmi mağazası bulunuyor. 2017’nin ilk yarısında 44 marka sitemizde mağaza açtı. Yıl sonunda bu rakamın toplamda 100’ü bulacağını öngörüyoruz. Lidyana’nın desteğiyle GittiGidiyor Tasarım mağazası da bu ay açıldı. 20’yi aşkın tasarım markası GittiGidiyor Tasarım’da ürünlerini satışa çıkardı. Bu sayıyı 50’nin üzerine çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı