Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur hizmet bilgilerinize E-SGK uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) e-SGK ağı hizmetleri ile internette online SSK Bağkur sorgulama imkanı sağlandı. Böylelikle milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefi internette SSK Bağkur sorgulama yapabiliyor. SSK ve Bağkur mükellefleri internette SSK Bağkur sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebiliyor.

SSK ve Bağ-Kur hizmet bilgilerinize E-SGK uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz!

Türkiye’de internet teknolojilerinin her geçen gün toplum yaşantısı içerisinde kendisine daha aktif şekilde yer edinmesi ve aynı zamanda da her geçen gün yoğun kullanım oranlarına sahip olabilmesi dolayısı ile son derece önemli etkileri bulunuyor. Bu çerçevede de Türkiye’de bireysel yaşantı içerisinde son derece etkin şekilde kullanılmakta olan internet teknolojileri ve internet hizmetleri kamu hizmet ve uygulamaları alanında da aktif şekilde kullanılıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefi artık internette SSK Bağkur sorgulama işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) online hizmetleri aracılığı ile gerçekleştirebiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan vatandaşların kapsamı içerisinde yer aldıkları Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve kendi nam ve adına çalışmakta olan vatandaşların kapsamı içerisinde yer aldığı Bağkur sigortası mükellefliği çerçevesinde milyonlarca vatandaşın güncel sigortalılık bilgilerini online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile öğrenebilmeleri sağlanıyor. Türkiye’de emeklilik, sosyal haklarının korunabilmesi ve aynı zamanda da kaliteli bir yaşam standardına sahip olabilmek amacı ile SSK veya Bağkur mükellefi olan milyonlarca vatandaşın güncel sigortalılıklarına ilişkin olarak merak ettikleri tüm bilgileri öğrenebilmeleri son derece olağan haklarıdır. Ancak Türkiye’de en çok işlem gerçekleştirilmekte olunan kamu kurum ve kuruluşu pozisyonunda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) merkez veya ilçe teşkilatlarından SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirilmesi hem mesai saatlerinde zorlu ve hatta imkansız olabildiği gibi aynı zamanda da oldukça uzun süreler alabilen bir işlem olarak, mükelleflerin karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Ancak 2000’li yıllarda artık mükelleflerine yönelik olarak sunmakta olduğu sigortalılık ve emeklilik hizmetlerinde internet teknolojilerini ve altyapısını son derece etkin şekilde kullanmaya başlaya Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile sadece dakikalar içerisinde online SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi mümkün hale geldi. Çünkü 21.yüzyıl modern mobil akıllı cihaz teknolojileri ile de yaşamının her alanında internet ortamına erişimi nerede bulunuyor olursa olsun gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen SSK ve Bağkur mükelleflerinin her yerden SSK Bağkur sorgulama işlemini yapabilmeleri mümkün oluyor. Üstelik Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri tarafından online SSK Bağkur sorgulama işlemi 7 gün 24 saat internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden gerçekleştirilebilir bir duruma geldi.

Haberin Devamı

Günümüzde internet üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemleri SGK’nın sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde bulunan e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Bu noktada SSK ve Bağkur mükelleflerince internette yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde öncelikli olarak güvenli işlem gerekliliği çerçevesinde kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. Kimlik doğrulaması ile e-Devlet Kapısı üzerinden hem SSK yani 4A hem de Bağkur yani 4B sigortalarına ilişkin güncel sigorta bilgileri öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı