Gazete Vatan Logo

SSK Sigorta Sorgulama İle SSK Gün Sorgulama Ve SGK Borç Sorgulama

SSK sigorta sorgulama hizmetleri ile online SSK gün sorgulama ve SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. SGK bağlantılarından yapacağınız SSK gün sorgulama ile sigorta prim borcu sorgulama yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz.

İnternetin vatandaşlar tarafından daha yoğun bir şekilde kullanılması, sigorta gibi hizmetlere erişim konusunda kolaylık sağlamıştır. SGK tarafından online olarak sunulan hizmetler ile SSK gün sorgulama ve sigorta sorgulama gibi pek çok konuda bilgi sağlayabilirsiniz. SGK kurumunca sigortalıların sosyal güvenlik durumlarından haberdar olmaları ve emeklilik, prim ödeme gün sayıları gibi konularda kontrol sağlamaları için bir çok uygulama mevcuttur.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SSK PRİM SORGULAMA

Bu uygulamaların bir çoğuna sadece kimlik bilgileri kullanılarak erişilebilmektedir. SSK sorgulama, SGK hizmet dökümü alma gibi daha bir çok işlem menülerde yer almaktadır. Online olarakyapacağınızSSK sigorta sorgulama işlemleri şu şekildedir;

· 4A, 4B ve 4C sigorta sorgulama

· SGK borç sorgulama

· Emeklilik sorgulama

En çok kullanılan hizmetler bu şekilde olurken, sunulan hizmetler, sigorta kollarına ve çalışan emekli ayrımına göre yapılmaktadır. Bu bakımdan online olarak SGK borç sorgulama gibi işlemleri yaparken ilk olarak sigorta durumunuz göre hizmetler arasından seçim yapmanız gerekmektedir. Böylece yapacağınız işlemler için doğru hizmetleri seçerek işlemlerinizi yürütebilirsiniz. Sizler için büyük bir kolaylık sağlayacak SSK sorgulama ve SGK borç sorgulama başta olmak üzere sunulan hizmetler üstelik tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama gibi işlemleriniz için online kaynağınız e devlet kapısıdır. Pek çok konuda vatandaşların tek seçeneği olan ve aynı zamanda resmi bir hizmet olan e devlet kapısıdır. Bu nedenle e devlet kapısı üzerindeki SSK sigorta sorgulama hizmetine tıklamanız yeterlidir. Seçimsonrasında üye girişi ekranı açıldığı için üye girişinizi de yapmanız gerekir. Ardından SGK borç sorgulama ekranı üzerinden kolay bir şekilde tüm vatandaşlar SGK borç sorgulama yapabilmektedir.

SSK gün sorgulama gibi işlemler, sigortanız ile ilgili kontrolü yapmanızı sağlayacağı için düzenli olarak sorgulama yapmanız size yarar sağlayacaktır. Böylece sigortanız üzerinde denetim sağladığınız için gecikme yaşamadan tüm işlemleri yapma imkanına sahip olabilirsiniz. Sizler için online olarak sunulduğu için SGK borç sorgulama yapmanız da çok kolay olacaktır. Sigorta konusunda da hizmetdökümü gibi hizmetler üzerinden sigorta bilgilerinizi alacağınız için prim ödemesinden ne kadar gününüzün olduğuna kadar tüm bilgiler için bilgi sağlamanız mümkünolacaktır.

Haberin Devamı

SGK tarafından sunulan hizmetlerde, SGK veritabanı kullanılmakta ve e devlet kapısı üzerinden sunulmuş olsa dahi arka planda güncel mevzuat üzerinden hesaplamalar ve bilgiler kullanılmaktadır. Bu sayede de hem güncel mevzuat üzerinden bilgi sağlayabilir, hem de güncel resmi bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

SGK üzerinde sigortası olan bütün kişilerin ilgili SSK gün sorgulama işlemlerini yapabilmesi ve belirtilen tüm hizmetlerden yararlanması mümkündür. Eğer üyeliğiniz bulunmuyorsa ve e devlet kapısına giriş yapamıyorsanız ilk olarak üye olmanız gerekmektedir. Üyelik için yapanız gereken ise tek şey e devlet kapısı için şifre almaktır. Şifre için ise PTT üzerindenyapacağınız başvuru ile birlikte para karşılığı şifrenizi alabilirsiniz. Şifre ile tüm hizmetlerden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı