Gazete Vatan Logo

SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine intibak yasası çıkacak mı?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi intibak yasasında son durum ne? İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasası çıkarsa kimleri kapsayacak? Sorularını soruyor. Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında da görülmesi planlanan İntibak yasa olarak kabul edilirse, unvan ya da görevden emekli olanların, maaşları eşitlenecek. Peki, SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için İntibak Yasası çıkacak mı? İntibak Yasası’nda son durum ne?

SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine intibak yasası çıkacak mı?

Memur emeklilerinin beklentilerinden biri de intibak yasasıdır. Emekli intibak yasası heyecanla takip ediliyor. 2000 sonrası emeklilerin maaşlarındaki düşüş nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini bekleyen memur emeklileri yoğun bir şekilde araştırılıyor. 2000 öncesi emekli olanlar 2000 sonrası emekli olanlardan daha az maaş alıyor. 2008’den sonra ise memur emeklilerinin maaşları daha da düştü. SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklileri aradaki farkın kapatılmasını talep ediyor. Peki, İntibak yasası çıkacak mı?

Memur-Sen konuyu KPDK’ye taşıyacak

Memur-Sen konfederasyonunun geçtiğimiz ağustos ayında konuyu gündeme getirmişti. Fakat konuyla ilgili herhangi bir çözüm yolu bulunamamıştı. Memur emeklilerinin dört gözle beklediği intibak yasası önümüzdeki günlerde Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının da gündemine getirilecek. İntibak Yasası konusunda anlaşma sağlanırsa, kamudan aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olmuş kişiler arasındaki kurum kaynaklı maaş farkı kapatılacak.

Memur emeklileri için talep yerine getirilirse, intibak bekleyen SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de umut olacak. KPDK toplantısının aralık ayında yapılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

KPDK’ya görüşülecek diğer konular

Toplu sözleşme ile karar bağlanamayan ve intibak yasası dışında KPDK’ya taşınacak diğer konular ise şu şekildedir:

Emekliler için aile yardımı,

Yaş sınırı olmaksızın toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma,

Kamu eğitim ve dinlenme tesislerinden yüzde 50 indirimli faydalanma,

Yaşı bekleyenlerin Genel Sağlık Sigortası kapsamında olması da var.

İntibak Yasası nedir?

İntibak Yasası ya da zammı, prim kazancı ve prim ödeme gün sayısı aynı olmasına rağmen maaşları farklı olan kişiler arasında denge sağlamak amacıyla uygulanacak yasadır.