Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için yarın son gün!

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yarın sona erecek. Öğretmenlik yapma hayali olan binlerce aday sözleşmeli öğretmenlik başvurularını yapıyor. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sözleşmeli öğretmenlik hakkındaki açıklamaları...

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için yarın son gün!

Eylül ayı sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları yarın saat 18.00'de son bulacak. Sözleşmeli öğretmenlik konusuna dair Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamaları haberimizde bulabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK AÇIKLAMASI:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulunuyor. Selçuk'un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"(Liselere geçiş) Mesele bir kademeler arası geçiş meselesi değildir, mesele bir çocuğun hayatıdır, geleceğidir. Biz burada sınavın adını değiştirsek, sınavın tekniğini, yöntemini değiştirsek inanın bir mesafe alamayız."

"İmkanları en iyi olan okulumuzla imkanları en kötü olan okullarımız arasındaki fark çok yüksek. Yüzde 60'ların üzerinde bir fark var okullarımızın imkanları arasında."

"(LGS) Sonuçta ulaşmak istediğimiz yer, belli bir süre sonra sınavla öğrenci alan okul sayısını azaltmak... Seneye cüzi bir miktarda olacak ama 3 sene içerisinde yaklaşık yüzde 40 kadar azalacaktır."

Haberin Devamı

"LGS sınavından dün örnek sorular yayımladık. Hangi dersten, ne tür sorular çıkacağını her ay yayımlayacağız."

"(Sınav sistemi) Mesele çocuğu ölçmek değil, mesele sistemi ölçmek."

"İlk kez felsefesiyle, teorisiyle, yöntemiyle, tekniğiyle bütünsel bir sistem yaklaşımı içerisinde bir sistemin bütün alt sistem ve birleşenlerinin eş zamanlı olarak dönüştürülmesi hedefleniyor."

"Türkiye'nin eğitim meselesini bir yoluna koyduğumuzda bizim işimiz bitmiyor, asıl işimiz o zaman başlıyor. Mecazi olarak, yoğun bakımdan çıkalım sonra dünya ile mücadele etme imkanımız doğsun."

"(3600 ek gösterge) Bununla ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir haberimiz olacak."

Bakan Selçuk, öğretmenlere teşvik sistemi uygulamasıyla ilgili "kuruşu kuruşuna" hesaplamaları olduğunu ve simülasyon çalışması yaptıklarını bildirdi.

"(Öğretmenlik Meslek Kanunu) Öğretmen, 657'nin içerisinde sıkışmış vaziyette. Kendisine özel kanun yok. Halbuki bunların ataması, yükselmesi, disiplin meselesi, kariyer meselesi, ek göstergesi, tazminatları hepsi aslında özelleşmeli."

Haberin Devamı

"Ders saatlerinde çok büyük bir azalma olmaz ama ders çeşidinde azalma olur."

"Teneffüsler aslında bizim en önemli derslerimiz. Çünkü çocuklar teneffüslerde çok şey öğreniyor, paylaşıyor, sosyalleşiyor, problem çözmeyi öğreniyorlar."

"5 yaşında ilkokula başlanmaz. Bizim bunu yeniden tanzim etmemiz gerek. Burada önümüzdeki yıl bir düzenleme yapılacak."

"(Anaokulunun zorunlu eğitim kapsamına alınması) Bu, üçüncü yılda başlayabilecek bir proje. Bunu hemen başlatamayız, böyle bir altyapımız yok"

Selçuk, ücretli öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmanın yılbaşından sonra hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

"(Danıştay'ın 'öğrenci andı' kararı) Hukuki süreç yürüyor. Burada oturup da bir şekilde ateş etmenin, 'Bu böyledir, bu böyle değildir' demenin benim hem tabiatım icabı hem de şu arada eğitimin menfaati icabı, bunun bir hukuki süreç olduğunu söylemekle iktifa ediyorum."

"Meslek liseleri için genel beceri testi oluşturuyoruz."

Haberin Devamı