Gazete Vatan Logo

Sosyal medyada infial yaratan görüntüler! Kardeşine zorla sigara içirmeye çalıştı…

Betül Aşçı isimli kadın sosyal medyada yayınladığı görüntülerle infiale neden oldu. Küçük kız kardeşine sigara içirmeye çalışan ve bu görüntüleri yayınlayan Betül Aşçı büyük tepki çekti. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından genç kadın gözaltına alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyada infial yaratan görüntüler! Kardeşine zorla sigara içirmeye çalıştı…

Sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında 3 yaşındaki kuzenine sigara içirmeye çalışan Betül Aşçı, Gaziosmanpaşa'da gözaltına alındı.
Sosyal medya hesabından dün yaptığı canlı yayında 3 yaşındaki kuzeni Z.E.K'ye zorla sigara içirmeye çalışan 19 yaşındaki Betül Aşçı, büyük tepki toplamıştı.
Canlı yayında kız çocuğunun kendisine direnmesine rağmen zorlamaya devam eden Betül Aşçı'nın adresi savcılığın talimatının ardından emniyet tarafından tespit edildi. Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Betül Aşçı'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan Betül Aşçı'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.
"BEN ZEHİR İÇMEM"
Büyük tepki çeken görüntülerde küçük kız çocuğunun "ben zehir içmem" deyip geri kaçtığı Betül Aşçı'nın ise "içersin, güzel içersin" diyerek zorladığı görülüyor.
BAKANLIKTAN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Canlı Yayında Kardeşine Zorla Sigara İçirmeye Çalıştı” başlıklı haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Canlı Yayında Kardeşine Zorla Sigara İçirmeye Çalıştı” başlıklı haberlere ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
Bakanlık olarak çocuklarımızın üstün yararını gözeterek her türlü kötü alışkanlığa karşı mücadelemizi sürdürmekteyiz.
Videonun sosyal medyada yer almasının hemen ardından Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ilr koordineli şekilde adres tespiti yapılmasını sağladık.
İstanbul’da gerçekleştiği tespit edilen olay ile ilgili İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından çocuk ve aile ile ilgili sosyal inceleme yapılmakta ve çocuklarımız için rehberlik hizmeti verilmektedir. İnceleme sonrası çocuklarımızın ve ailenin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.
Söz konusu içeriklere sosyal medyada erişimin engellemesine yönelik çalışmalar da bu konuda yetkili kurum olan Bİlgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ile birlikte yürütülmektedir.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü davranış ve girişimin karşısındayız." denildi.

Haberin Devamı