Gazete Vatan Logo

Suriye yola geldi!

1 Mayıs itibari ile Suriye'de gerilimi azaltma planı gereği operasyonlar durdu. Suriye'den yapılan son dakika açıklamasına göre; Şam yönetimi Rusya'nın izinden gidecek.

Suriye yola geldi!

Şam’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Rusya’nın önerisiyle hayata geçirilen ‘gerilimi azaltma planı’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kendilerinin plana bağlı kalacağının altını çizen Muallim, Suriye hükümetinin, güvenli bölgelerin BM tarafından gözetilmesi fikrine de karşı olduğunu açıkladı.

Mualem, Cenevre görüşmelerinin ilerleme sağlamadığını ve muhalefetle yerel ‘uzlaşma anlaşmalarının’ Cenevre görüşmelerine bir alternatif olduğunu da belirtti.

'GÜVENLİ ŞERİTLER OLUŞTURULUYOR'

Geçtiğimiz günlerde Rus komutan, "Gerilimi azaltma bölgelerinin sınırlarında tarafların birbirleriyle çatışmalarının önlemek amacıyla güvenlik şeritleri oluşturuluyor. Bunlar, ateşkese uyma durumunun kontrolünü sağlamak, gözetim noktalarını ve silahsız sivil halkın, insani yardım konvoylarının geçişlerinin sağlanması için kontrollü geçiş noktalarını içeren güvenlik şeritleridir" diye konuştu.

Rudskoy, geçiş noktalarının ve gözetim noktalarının kontrolünün, ayrıca güvenlik bölgelerinin yönetimine anlaşmalı olarak diğer ülke birliklerinin de görevlendirilebileceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı