Gazete Vatan Logo

Son dakika... Skandal sözler! Resmen dalga geçti

ABD Büyükelçiliği Tel Aviv'den taşınarak Kudüs'te açıldı. Son dakika haberleri peş peşe geliyor. İsrail ordusu Filistinlilere resmen havadan ve karadan savaş açtı. Onlarca ölü ve binlerce yaralı var. Gerçekleşen açılışa ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner katıldı. Trump, video konferansla hitap etti.

Son dakika... Skandal sözler! Resmen dalga geçti

Onlarca Filistinlinin ölümüne, binlercesinin de yaralanmasına sebep olan ABD elçiliğinin Kudüs'teki açılışı yapıldı.

Tören Türkiye saatiyle 16.00'da gerçekleşti. Açılışa Başkan Donald Trump katılmadı ancak davetlilere video konferansla hitap etti. Hitabının ardından 'İsrail için büyük bir gün' tweeti attı.

Trump, "ABD, Orta Doğu'daki kalıcı barış çabalarına bağlı kalmaktadır. İsrail kendi başkentinde karar vermekte özgürdür. " ifadelerini kullandı.

TRUMP: "İSRAİL HALKININ HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Trump, İsrail'in "Kudüs'ten yönetildiğini söyleyip bizde büyükelçiliğimiz oraya taşıdık" dedi.
''Tebrikler. Bu gerçekten çok büyük bir çabaydı'' diye seslenen Trump, İsrail'in tüm diğer ülkeler gibi kendi başkentine karar verme hakkı olduğunu, İsrail'in zaten Kudüs'ten yönetidliğini savunan Trump, bunu kabul etme ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının kendisine ait olduğunu vurguladı. Elçiliği planandan çok daha hızla açtıklarına dikkat çekti.
ABD Başkanı, "Ülkesinin kalıcı bir barış anlaşmasını hedeflediğini" söyledi. Yayımlanan video mesajında Trump ayrıca, "Bugün aldığımız karar İsrail halkının her zaman yanında olduğumuzun göstergesidir" dedi.
TRUMP'TAN PİŞKİN AÇIKLAMA SAATLER ÖNCESİNDEN GELDİ

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump açılış öncesi, Twitter hesabından pişkin bir açıklama yaptı. İşgal askerinin katliamını görmezden gelen Trump "İsrail için harika bir gün" mesajını paylaştı. ABD Başkanı, "ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması Fox News ve Fox Business kanallarından saat 9’da canlı yayınlanacak. İsrail için harika bir gün!" dedi.

Haberin Devamı