Gazete Vatan Logo

Baykal bombayı patlattı: Ya aday olursun ya da...

Deniz Baykal canlı yayında Kılıçdaroğlu'na başkanlık teklifi ettiklerini açıkladı. Aday olmayacaksa parti koltuğunu aday olacak kişiye vermesini istemişler. Siyaset dünyasında bu sözler yankılanacak.

Baykal bombayı patlattı: Ya aday olursun ya da...

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına konuk oldu. 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, CHP için radikal bir görüş ortaya attı.

KILIÇDAROĞLU'NA "ADAY OLURSAN DESTEKLERİZ, OLMAZSAN PARTİNİN BAŞINDAN ÇEKİL" DEDİM

Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde onu destekleyeceklerini belirten Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nun olmaması halinde ise belirlenecek adayın hemen partinin başına geçmesi gerektiğini söyledi. Bu durumda Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı bırakmasının elzem olduğunu, bunu da Kılıçdaroğlu'na söylediğini ifade etti.

"Kılıçdaroğlu ne cevap verdi?" sorusuna ise Baykal, "ben söyledim, bakalım ne yapacak" cevabını verdi.

"KILIÇDAROĞLU BIRAKMAZSA SONUÇLARINI YAŞARIZ"

Ahmet Hakan'ın, "ya Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakmazsa ne olacak" sorusu üzerine ise Baykal "bu kendi tercihidir. Ancak sonuçlarını yaşarız. Ağır maliyetleri olur" değerlendirmesinde bulundu.

BAYKAL ADAY OLACAK MI?

Haberin Devamı

Deniz Baykal, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise, "benim hiçbir talebim yok" şeklinde cevap verdi.

BAYKAL: "BEN SÖYLENMESİ GEREKENLERİ SÖYLEDİM”

Cumhuriyet Halk Patisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Bir sorumluluk duygusu içinde, uyarı da içeren, öneri de içeren bir yol haritası ortaya koydum. Bunun partimiz için, Türkiye için bir demokratik çıkış yolu olduğuna yürekten inanıyorum” dedi.

CHP Milletvekili Deniz Baykal, CHP Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Baykal, dün gece bir televizyonda yaptığı açıklamalara yönelik soruya, “Ben söylenmesi gerekenleri söylediğimi düşünüyorum. Bir sorumluluk duygusu içinde, uyarı da içeren, öneri de içeren bir yol haritası ortaya koydum. Bunun partimiz için, Türkiye için bir demokratik çıkış yolu olduğuna yürekten inanıyorum. Zarafeti, nezaketi siyasetten ayırmayı bilmek lazım. Orada bir zarafet, nezaket anlayışı içinde değerlendirme yaptım. Sorulmuş bir soruya cevaben benim bir önerim, değerlendirmem olarak ortaya çıkmadı. Bir siyasi değerlendirme, siyasi karar, öneri olarak bunun anlaşılması çok yanlış olur. Nezakete de zarafete de siyasette yer verelim” dedi.

Haberin Devamı

CHP’de kurultay yapılıp yapılamayacağına ilişkin soruya ise Baykal, “Yetkili organlar uygun gördükleri kararı alırlar. Bir zorlama arayışı içinde değilim. Bir öneri yapıyorum. Bu önerinin yerine getirilmesinin anlamı vardır, yerine getirilmemesinin de sorumluluğu vardır. Bu ortamda gerektiği halde bir şeyler yapmamak bazen bir şeyi yapmaktan çok daha fazla sorumluluğa yansır. Söz konusu olan Türkiye’de devletin geleceği ile ilgili üzerimize düşen görevleri yerine getirip getirmediğimizdir. Bu görevleri görmezden gelerek, sorumlulukları üstlenmeden üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olamayız” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanının parti üyeliğine ilişkin olarak sorulan soru üzerine Baykal, “Anayasa’nın tarafsızlığı üzerine yemin etmiş bir Cumhurbaşkanının sadece yoruma açık siyasi davranışlarla değil, resmen net bir şekilde üye olarak tarafsızlığın tümüyle ortadan kaldırdığı çok açık bir olaydır. Bunların mutlaka zaman içinde Türkiye’de yerine oturması, tutarlı, uyumlu bir bütünlük içinde bir işleyişin sağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı