Gazete Vatan Logo

Türkiye vazgeçmiyor! Yer yerinden oynar

Fırat Kalkanı operasyonunun sona erdiğini duyuran Türkiye'nin bir sonraki hamlesinin ne olacağı merak ediliyor. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Türkiye'nin Suriye beklentilerini sıraladı ve 'Türkiye her şeyin farkında ve vazgeçmeyecektir' dedi. Ağar'ın son dakika açıklamalarının detayı haberimizde.

Türkiye vazgeçmiyor! Yer yerinden oynar

Haberlerin kalbi aylardır Orta Doğu'da atıyor. Türkiye de bölgede büyük başarılara ulaştı. Ancak Türkiye tek aktör değil.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Fırat Kalkanı operasyonunun bittiğini dün Başbakan Binali Yıldırım duyurdu. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Habertürk canlı yayınında bundan sonraki süreci değerlendirdi. İşte Ağar'ın o açıklamalarından bazıları...

Türk askeri burada kan döktü ve Türk askeri kan döktüğü yeri artık bırakmaz. Bizim harekatımız gereği olarak EL Bab'ı başkaları ele geçirmeye çalışıyor olsa da Bab'ı kıskaca aldık, DAEŞ'i eriterek ele geçirdik. Bizim Suriye topraklarında gözümüz yok. Ülkemizde sığınmacı durumuna düşmüş insanların Suriye'de huzurlu bir hayat geçirsin istiyoruz. Bölge ile ilişkilerimiz iyi olsun istiyoruz. Bizim orada askerimizin kalması gibi bir beklentimiz var. Kendi içinde istikrar yürüten bir ülke olmasını istiyoruz.

YENİ OPERASYON OLACAK MI?

Türkiye kendi ulusal güvenliğini asıl omurgası olarak alarak YPG ve IŞİD ile mücadele edecektir. Bu örgütlerin Orta Doğu'da dizaynın parametreleri olduklarını biliyoruz. Bir sürü yerel aktör var. Türkiye bunların farkında. Başta kendi jeopolitik kartları olmak üzere kendi huzurunu devam ettirmek için hem kendi hem de bu alanda mücadele edecektir.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KOZU"

Türkiye'nin en büyük kozu; ABD Irak'ı işgal sırasında sünni tabanları ortadan kaldırmak için sünnileri kullandı. Belli bir etki elde ettiler bu doğru, ama bu adamlar daha sonra radikal örgütlerin içinden çıktı. Bu adamları halen biz DAEŞ'in ya da diğer örgütlerin içinde görüyoruz. Bunu ABD kendi toplumuna anlatabilir. Kesin bir sonuç arıyorsa bu YPG ve PKK ile yapılacak bir şey değil.