Gazete Vatan Logo

Son dakika haberler: 'Bir referandum daha...'

İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis, Fransız radyosuna Katalonya referandumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dastis, İspanya anayasasının bir başka referanduma izin vermeyeceğini bildirdi. Uluslararası haber ajansları açıklamaları son dakika olarak duyurdu.

Son dakika haberler: 'Bir referandum daha...'

İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis, Europe 1 radyosuna açıklamalarda bulundu.

Bakan Dastis, İspanya'nın Katalonya için bir referandum gerçekleştiremeyeceğini çünkü İspanyol yasalarının şu durumda buna izin vermediğini belirtti.

"KATALAN LİDERİN KONUŞMASI BİR 'OYUN'DU"

Bakan Alfonso Dastis, Katalonya lideri Carles Puigdemont'un dünkü konuşmasını bir 'oyun' olarak nitelendirirken İspanya anayasası çerçevesinde müzakerelere yer olduğunu belirtti.

Dastis, Carles Puigdemont'un Katalan parlamentosuna dün yaptığı konuşma için "Bir şey söylemek ve tersini yapmakta bir numara" dedi.

Katalonya'da bir başka referandum düzenlenme olasılığı hakkında soru sorulan Dastis, İspanya anayasasının buna izin vermediğini söyledi.
"Katalanların bölümünün tüm İspanya için karar vermesini kabul edemeyiz" dedi.
1 AY SÜRE
Katalonya'daki iktidar partisi kaynakları, Puigdemont'un bağımsızlık ilanından geri adım atmasını "AB'den gelen telefonlar susmadı" şeklinde açıkladı. İspanya hükümeti Puigdemont'a diyaloğa başlaması için 1 ay süre verdi

Haberin Devamı