Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'na soğuk duş!

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ByLock açıklamasından sonra AK Parti'den sert eleştiriler gelirken konunun yargıya taşınacağı da belirtildi. Açıklamaların tamamı haberimizde...

Kılıçdaroğlu'na soğuk duş!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti içinde “ByLock”çuların olduğu ve CHP içerisinde ByLockçu olup olmadığını bilmediği yönündeki ifadelerinden sonra AK Parti'den peş peşe açıklamalar geldi. TRT Haber canlı yayınına katılan Başbakan Binali Yıldırım; " Bu çok adice bir suçlamadır, şiddetle reddediyoruz" dedi. Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada CHP liderinin elindeki listeyi açıklamasını istedi. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ise; Kılıçdaroğlu ile yargı önünde hesaplaşacaklarını dile getirdi. İşte peş peşe gelen o açıklamalar...

BAŞBAKAN: ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun ’15 Temmuz kontrollü bir darbe girişimiydi’ açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “15 Temmuz darbe girişimi kontrollü bir darbeydi diyor? Ne demek istiyor ben anlamadım, siz anladınız mı? Bu ne demektir, bu 249 tane şehidimizin ruhunu incitmek demektir. Onların ailelerini perişan etmek demektir. 2 bin 196 gazimizin bir anlamda onların bütün dünyalarını yıkmak demektir. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum, eğer bunu bir bilgiye, belgeye dayanarak söylüyorsa bunu lütfen açıklasın. Bu çok önemli bir iddiadır. Bu iddia, sadece iş başındaki hükümeti tenkit etmek, karalamakla ifade edilemez. Bu koca milleti zan altında, Cumhurbaşkanımız çağrı yaptı, biz milleti darbe var, Cumhurbaşkanımız çağrı yaptı, biz darbe olacağını bile bile, planlaya planlaya milleti sokağa döktük, insanların ölmesine sebep olduk, insanların sakat kalmasına sebep olduk. Bunu mu demek istiyor Sayın Kılıçdaroğlu. Bu çok adice bir suçlamadır, şiddetle reddediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“15 Temmuz’u unuttu Kılıçdaroğlu”

Darbe günü Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu hatırlatan Yıldırım, “Yanınızdayız, bu bir darbedir, milli egemenliğe karşı bir kalkışmadır’, bunları söyledi bana. Daha sonra Yenikapı’ya geldi. Darbeyi lanetledi. Darbeye karşı dayanışma içinde oldu. Ondan sonra ne olduysa bir haller oldu, 15 Temmuz’u unuttu Sayın Kılıçdaroğlu. Uzun zamandır dile getirmiyordu, şimdi dile getirdi, insanın kanı donuyor. Bunun amacı ne olursa olsun böyle bir şey kabul edilemez. Ülkede bir darbe oluyor, Meclise bombalar atılıyor ve içeride de milletvekilleri de var. CHP’li, MHP'li, Ak Parti’li de var, yani biz bile bile insanları ölüme mi gönderdik? Bunu mu demek istiyor Kılıçdaroğlu? Bu akılla, izana uyar mı? Aklı başında bir adam bunu söyleyebilir mi? Bunu söylüyorsa ispat etmesi lazım. Kontrollü bir darbe, neye dayanarak söylüyorsun? Hangi ülkenin yöneticisi milletini bile bile ölüme gönderir. Senin bu alçaklardan ne farkın kalır. Şiddetle reddediyor ve kınıyorum, bu iddiasını da Sayın Kılıçdaroğlu’nu ispata davet ediyorum. Bütün bu söylediklerinin bana o gece telefonda söyledikleriyle alakası yok. Yenikapı ruhuyla da örtüşmüyor” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun ‘AK Parti içinde ByLockçu milletvekilleri var’ açıklaması

Kılıçdaroğlu’nun ‘AK Parti içerisinde ByLockçu milletvekilleri var’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, “İş yargının elinde, yargı bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. Bizim görevimiz de yargıya destek olmak, savcılara destek olmak. Sayın Kılıçdaroğlu bunu sürekli tekrarlıyor. AK Parti içerisinde 120 ile 180 milletvekilinde ‘ByLock’ var diyor. Ben açıkça yok diyorum, benim elimde böyle bir bilgi yok. Alınması gereken birimlerden de bunu sordum, böyle bir bilgi yok. Ama bize vermediler, Kılıçdaroğlu’na gönderdilerse o zaman ben Kılıçdaroğlu’na diyorum ki ‘kamuoyuna bunları tek tek açıkla, her şeyi bilelim’. Veya bize vermiyorsan ver savcılıklara, götür savcılıklara ver kardeşim. Öyle şey olur mu? Siyasetçi, bürokrat, yargı mensubu, asker, polis ne varsa biz gelen bilgilere göre gereğini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BEKİR BOZDAĞ: ELİNDE LİSTE VARSA AÇIKLA

TGRT haber televizyonunda “Gündem Özel” programında İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sorularına cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ak Parti içinde “ByLock”çuların olduğu ve CHP içerisinde ByLockçu olup olmadığını bilmediği yönündeki ifadelerinin sorulması üzerine, “Merak ediyorum, AK Parti’nin içindekileri bilen adam, CHP’nin içindekileri bilmez mi? Bu da yalanın, iftiranın bir başkası. Kılıçdaroğlu rakam vererek konuşuyor, 150-180 arası diye bir rakam verdi. Demek ki elinde bir liste var. Benim anladığım ‘ByLockçu’ dedi. O zaman bu listeyi niye saklıyor. Elinde liste varsa yarından, şuandan tezi yok bu listeyi açıkla. Sen gazetecilere konuşuyorsun, ana muhalefetin liderisin. ‘Şu kadar isim var, ByLockçu’ diyorsun, o zaman listeyi gazetecilere dağıtacaksın. Dürüst, namuslu, ahlaklı bir siyasetçiye insanların haysiyeti ile uğraşmak yakışmaz. Elinde bir belge varsa toplumu doğru bilgilendirmek açısından bunu açıklaması lazım. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na diyorum ki, FETÖ’nün taşeronluğunu yapma, onun iftirasını aktaran kanal olma, dürüst ol, net ol. Elinde varsa bir televizyona çık tek tek açıkla. Savcılık var, götür ver. ‘Benim elimde ByLock listesi var, hükümet, MİT size vermemiş benim elimde liste var, bunları araştırın’ de. Niye vermiyor? Çünkü yalan söylüyor. Demek ki elinde bir liste var, elinde olan listeyi dürüst bir siyasetçi ‘benim elimde var, açıklasınlar’ demez, ‘ben açıklıyorum’ der. ‘Ben AK Parti’ye, hükümete çağrıda bulundum, açıklayın dedim, açıklamaları onlara daha yakışırdı diye bunu yaptım, onlar açıklamadılar, işte ben açıklıyorum’ desin ve yarından tezi yok bunu açıklasın ama insanlara iftira etmesin” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Bu örgütle mücadele eden yegane iktidar AK Parti iktidarıdır”

FETÖ ile en etkin mücadele yapan hükümetin AK Parti hükümeti olduğunu ve bugüne kadar hiçbir hükümetin FETÖ ile AK Parti hükümeti gibi mücadele etmediğini söyleyen Bakan Bozdağ, “Bizden öncekilerin mücadelesi şu, namaz kılıyor FETÖ’cü diye atıyorlar, oruç tutuyor FETÖ’cü diye atıyorlar, ailesinde başörtülü var atıyorlar. FETÖ’cüler namaz kılmıyor, oruç tutmuyor. Orada iklim nasılsa o iklime uyuyor, onlar ‘FETÖ’cüleri attık’ diye mütedeyyin, muhafazakar ne kadar insan varsa ordudan attılar, FETÖ’cülerin hepsine yer açtılar. FETÖ terör örgütü ile bütün kriminal boyutları ile ilk defa Türk halkının yüzleşmesini sağlayan AK Parti iktidarıdır. Bu örgütle her türlü olumsuzluğa rağmen mücadele eden yegane iktidar AK Parti iktidarıdır. 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün sözcülüğünü yapmış CHP şimdi tekrar aynı taşeronluğu yapıyor, 10 sene önce konuşulan lafları getiriyor. Sen darbe yapmış terör örgütünün sözcülüğünü yapıyorsun, 10 sene önceki lafları getirip insanların aleyhine konuşuyorsun. Çok net söylüyorum, AK Parti’ye gelene kadar bu terör örgütü ile mücadele etmiş tek bir hükümeti birisi bana göstersin” şeklinde konuştu.

ELİTAŞ: YARGI ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ

Kılıçdaroğlu'nun, gazete ve televizyonların temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda "İktidarda 120 ila 180 arasında ByLockçu vekil vardır" ifadelerini kullanarak akla, mantığa, sağlıklı bir düşünceye sığmayan açıklamada bulunduğunu vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şöyle devam etti:

"Kampanya süreci devam ederken 'evet'lerin yoğun şekilde artması Kılıçdaroğlu'nun vücut kimyasını bozmuş, hadsiz, seviyesiz ve ahlaksız bir iftirada bulunmuştur. Şuanda 'Hayır' kampanyasını en hızlı şekilde yürüten FETÖ'nün gizli kripto üyeleri, DHKP/C, PKK-PYD ve onun alt unsurlarıdır. Eğer kimyası bozuk Kılıçdaroğlu'nun dediği olsaydı anayasanın 339 oyla geçmesi mümkün değildi. O zaman şöyle demek lazım; CHP'liler mi anayasaya 'evet' dediler."

Elitaş, AK Parti'nin, açıklamalarından dolayı Kılıçdaroğlu ile yargı önünde hesaplaşacaklarını dile getirdi.