Gazete Vatan Logo

Türkiye defalarca uyardı! Saldırı planı hazır

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG gözünü İdlib'e dikti. Terör örgütü YPG'nin komutanı Sipan Hemo, ABD ve Rusya'nın desteğiyle Rakka'dan sonra İdlib'e yöneleceklerini açıkladı.

Türkiye defalarca uyardı! Saldırı planı hazır

Rakka operasyonunun konuşulduğu şu sıralarda Suriye'den son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor...

ABD ve bazı Avrupa ülkeleri, Türkiye'nin PKK'nın Suriye'deki örgütlenmesini defalarca dile getirmesine rağmen PYD/YPG'yı terör örgütünden 'bağımsız'olarak göstermeye devam ediyor. Bu da sırtını bu ülkelere dayayan terör örgütü kolunun rahatlıkla top koşturmasını sağlıyor.

Arapça yayın yapan Londra merkezli El Hayat gazetesine konuşan YPG Komutanı Sipan Hemo, Kürt ve Arap güçlerin önümüzdeki ayın başlarında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteği ile IŞİD’i Rakka’dan çıkardıktan sonra yine ABD ve Rusya'nın desteğini alarak İdlib’e yöneleceklerini açıkladı.

Hemo, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin "Suriye'nin her bir parçasında bulunan terör tehdidini ortadan kaldırmaya kararlı." açıklamasını yaptı.

Sipan Hemo, YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'nin Tabka Barajındaki operasyonlarını birkaç saatliğine durdurduğunu ve mühendislerle uzmanların barajın ciddi bir tehlike altında olmadığından emin olmasını sağladığını söyledi.

Haberin Devamı

Hemo ayrıca gazeteye, Tabka'daki askeri havaalanının tamamen SDG'nin kontrolü altına alındığını ve buranın Nisan ayı başında başlayacak Rakka operasyonunda kente saldırı için kullanıcak bir üs olacağını ifade etti.

FEDERAL YAPI İSTİYOR

Terör örgütü YGP'nin komutanı Hemo, Suriye'de hem ABD hem Rusya ile birlikte koordine olacaklarını söyledi hem de Suriye'de federal bir yapı istedi.