Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Emir o isimden! Teröristler anlaştı! ABD ile IŞİD...

Sosyal medyada yayınlanan videoda bir IŞİD'li militan komutanlarının, ABD destekli Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) 'ne saldırmalarını yasakladığını İddia etti. İşte son dakika haberinin

Son dakika haberi: Emir o isimden! Teröristler anlaştı! ABD ile IŞİD...

Deyrizor'dan bir IŞİD'li militanın röportajını gösteren videoda militan, sözde komutanlarının ABD destekli, terör örgütü PKK'ya bağlı SDG'lilere saldırmalarını yasakladığını itiraf ediyor.

Muhammed Musa el-Shawwakh isimli mitilan, stratejik bölge olan Conoco Gaz Tesisleri çevresine ABD destekli militanların girilmesine izin verildiğini söyledi. Emirin, Ebu Zaid adlı bölgenin üst düzey bir liderinden geldiğini belirtti.

IŞİD militanı itirafında, Kürt liderliğindeki güçlerin bölgede propaganda videoları yapmak amacıyla diğer gaz ve petrol sahalarına girmesine izin verildiğini itiraf etti.

Muhammed, ABD'nin hükümet önderliğindeki askeri çabaları baltalamak için Deyrizor eyaletinde bulunan SDG'liler ile IŞİD arasında bir ittifak kurmaya çalıştığını söyleyerek görüşmeyi bitirdi.