Gazete Vatan Logo

ABD'den YPG isyanı: Bu Türkiye'ye ihanet!

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey, Trump yönetiminin, PYD'ye ağır silah verilmesini öngören kararı onaylamasına tepki gösterdi. Eski büyükelçi, "Bu onlar için bir ihanet. Eğer Türkiye misilleme olarak hava operasyonlarını keserse, bu durum bizim hayatlarımızı çok zorlaştırır” dedi.

ABD'den YPG isyanı: Bu Türkiye'ye ihanet!

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve Yakın Doğu Politikaları için Washington Enstitüsü’nün kıdemli araştırmacılarından James F. Jeffrey Politico'ya verdiği demeçte, ABD, daha önceden YPG'ye askeri yardım sağlamış olma bile başkanın verdiği kararın ciddi olduğunu çünkü Türkiye'nin ABD'ye desteğinin azalabileceğini söyledi.

Eski Ankara büyükelçisi kararı ihanet olarak yorumlayarak, "Eğer Türkiye misilleme olarak IŞİD'e karşı hava operasyonlarını keserse, bu durum bizim hayatlarımızı çok zorlaştırır” dedi.

Jeffrey ayrıca, "Örneğin, Türkiye ABD'nin IŞİD'e karşı hava operasyonları merkezi olan İncirlik Hava Üssü'ndeki ABD erişimini durdurabilir" dedi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada,, "NATO müttefikimiz Türkiye hükümeti ve halkını güvenlik risklerine karşı korumayı taahhüt ettiğimizin güvencesini vermek istiyoruz." denmişti. Ayrıca, "Rakka ve tüm özgürleşmiş bölge, yerel Suriye Araplarının yönetimine geri dönmelidir" açıklaması yapılmıştı.

Duyuruyu takip eden basın toplantısında Beyaz Saray Basın Sekreteri Sean Spicer, Trump'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la verdiği karar hakkında henüz konuşup konuşmadığını bilmediğini söylemişti.

Haberin Devamı

Pentagon beyanında PYD unsurlarına ne tür teçhizat sağladığı belirtilmedi.