Gazete Vatan Logo

Adana Valiliği önünde patlama

Adana Valiliği önündeki açık otoparkta patlama meydana geldi. Adana'dan gelen son dakika haberine göre olayda 2 kişi hayatını kaybetti, 21 yaralı var. Bölgeden gelen son dakika gelişmelerini anında size aktaracağız.

Adana Valiliği önünde patlama

Adana'da yaşanan patlama ile ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor.Adana Valisi Mahmut Demirtaş olaya dair ilk bilgileri aktardı. Son gelen bilgilere göre 2 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı 21'e çıktı. 5 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Bazı hastalar ayakta tedavi ediliyor.

Valilik binası ciddi hasar gördü. Sadece valilik değil çeşitli kamu binalarının olduğu bir alanda gerçekleşti patlama...

Adana Valiliği otoparkında bir araçta meydana gelen patlama sonrası polis ekipleri olay yerinde inceleme başlatırken, otoparkta görevli bir kişi ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Valilik makam girişine yakın noktada bulunan otoparktaki bir araçta meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.



Özel harekat polislerinin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri detaylı inceleme çalışması başlattı.

Bu arada, patlamanın meydana geldiği aracın parçalarının çevreye yayıldığı görüldü, Valilik binası, çevredeki bazı iş merkezleri ve araçlarda da hasar oluştu.

Olay nedeniyle kapatılan çevredeki yollarda ise ulaşım daha sonra kontrollü olarak açıldı.

Polis helikopterinin de havadan olay yerinden görüntü aldığı gözlendi.

Öte yandan, Valilik otoparkında görevli bir kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

VALİ: SALDIRGANIN KADIN OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Vali Demirtaş, saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

Demirtaş, patlamada 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 16 kişinin yaralandığını bildirdi. Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın 33 plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi.

Aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı." diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA Muhabiri Bekir Karaca olay yerinden gözlemlerini aktardı; "Etrafında yaşam alanı yok ama önündeki kavşak çok işlek. 200-300 araçlık bir otopark var, mesai saatinde bu otopark tıka basa dolu oluyor. Yol araç trafiğine kapatıldı"

BAKAN ALBAYRAK : VALİ DAKİKALARLA KURTULDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adana Valiliği'ne geldi. Vali Mahmut Demirtaş ve Emniyet Müdürü Osman Ak ile birlikte valilik girişinde açıklama yapan Bakan Albayrak, Vali Demirtaş'ın bombalı saldırıdan dakikalarla kurtulduğunu belirterek şunları söyledi: "15 Temmuz'dan sonra bugün yaşanan bu olayla birlikte ben şunu net olarak ifade etmek istiyorum. Bu olayların hiç biri bizi Türkiye'nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamaz. Sayın Valimiz dakikalar farkıyla programına çıkmak için tam buraya geliyor, çıkarken gerçekleşmiş olaydan bahsediyorum. Maşalara, kuklalara, ihanet noktasındaki piyonlara seslenmeyeceğim, bunların arkasındaki kesimlere sesleniyorum. Bu millet bir ölür bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaretini, istikametini binlerce yıl önce öğretmiş millet. Bugün 2 şehidimiz var, 33 yaralımız var 1'inin durumu ağır. Bu millet gerçekleştirilen her eylemin arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyor. Bu millet terör eylemlerini yapanları da, maşalarını da bu yüzyılda başka bir yere gömecek. Hiç bir şeyden korkmuyoruz Allah'tan başka. Valimize de onu söyledim. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. En kısa sürüde olayın aydınlatılması için savcılık, emniyet ve tüm kurumlar olayın üzerinde, en kısa sürede açıklama yapacaklardır. Adana'mızın başı sağ olsun, geçmiş olsun."

Haberin Devamı