Gazete Vatan Logo

Sokakta kalırsınız

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 10 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi vatandaşları uyardı: Oteller doluyor, acil rezervasyon yaptırın. Yoksa sokakta kalırsınız.

Sokakta kalırsınız

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 10 günlük tatilin açıklanmasıyla taleplerin daha da hızlanmasını beklediklerini, bazı bölgelerdeki tesislerdeki boşlukların dolacağını söyledi. Türkiye’de bütün kıyı bölgelerinde ciddi yoğunluk olacağına dikkati çeken Ayık, Batı ve Doğu Karadeniz, Kapadokya, Denizli Pamukkale bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinin yoğun olacağını kaydetti. Memleket, eş, dost, akraba ziyaretleriyle de iç pazarda ciddi hareketlilik olmasını beklediklerini aktaran Ayık, turizm anlamında tesislerin dolmaya başladığını dile getirdi.

Ayık, bayramın en yüksek sezonun hemen bitimine denk geldiğini, geçmiş yıllara göre talebin çok daha yoğunlaştığı bir dönemle örtüşeceğini belirterek, şöyle konuştu: “Vatandaşların hızlı hareket etmesi gerekiyor, her geçen gün onların aleyhine olabilir. Çünkü tesislerde çok yoğun bir talep var ve doluluk hızla yükseliyor. Kısa sürede yüzde 100’leri bulması muhtemel. Çok hızlı şekilde hareket edip, bir an önce rezervasyonlarını yaptırmalılar. Vatandaşlar, rezervasyonlarını yaptırmadan tatil bölgelerine gitmesinler. İnanılmaz derecede yüksek doluluklar bekliyoruz, ciddi anlamda rezervasyon yaptırmayan sokakta kalabilir.”

Haberin Devamı

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran da tatile çıkmayı planlayanların rezervasyonlarını yaptırmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Duran, şunları kaydetti: “Tatil açıklanmadan önce ‘500 bin civarında hareket olur’ diyorduk, izinle beraber bu 1 milyon 200 bin civarı olabilir. Çünkü dönem de yoğun. İnsanların bugünden, yarına kalmadan rezervasyonlarını yapmaları gerekiyor, Ramazan Bayramı’nda da son dakikaya kalanlar yer bulamadı. Ulaşım için de uçak ve otobüs biletlerini alsınlar. En fazla yoğunluğun Antalya, Bodrum ve Çeşme’de olacağını tahmin ediyoruz. Oteller yüzde 100 dolacak. Oteller, küçük işletmeler, butik oteller, iyi iş yapacak.”

Biletlerin yüzde 80’i tükendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla acenta ve şirketlerin internet sitelerinde yoğunluk görüldüğünü ifade etti.
10 günlük sürenin, yaz tatiline çıkılabilecek güzel bir döneme de denk geldiğini dile getiren Özcan, Ege ve Akdeniz bölgelerine yönelik otobüslerde ciddi bir yoğunluk oluştuğunu kaydetti.
Uçak biletlerinin yaz ve bayram dönemlerinde pahalı olduğunu, bu nedenle vatandaşların otobüsleri tercih ettiğini belirten Özcan, bayramda memleketine gitmek isteyenlerin tatil bölgeleri dışındaki illerde yoğunluk oluşturduğunu söyledi. Hem tatil hem de bayramın bir arada yaşanacağı 10 günlük sürenin çok bereketli geçeceğini ifade eden Özcan, “Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla otobüs biletlerine yoğun bir rağbet oluştu. Şu ana kadar Türkiye genelinde bayrama kadar olan otobüs biletlerinin yüzde 80’i tükendi. Biz şimdiden koyacağımız ek seferlerin biletlerini satmaya başladık” diye konuştu.
Birol Özcan, ek sefer biletlerinin satışının devam ettiğini belirterek, “Tatil, 26 Ağustos’ta başlayacağı için muhtemelen 22-23 Ağustos gibi ek seferlerin konulmasına izin verilir. Biz de bu yüzden biletlerini satıyoruz” dedi.
Şu anda İstanbul’dan günde 1.500-1.700 otobüs çıkışı olduğunu, gelecek hafta bu sayının yavaş yavaş artacağının altını çizen Özcan, “Bu sayı 25-27 Ağustos’ta 2 bin 500-2 bin 800’ü bulur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı