Gazete Vatan Logo

Snapchat saldırısından son bilgiler!

Hollywood ünlülerinin yaşadığı iCloud saldırısından sonra yeni bir şok daha teknoloji dünyasını sarstı. Hackerlar, Snapchat'ten 200.000'den fazla fotoğraf çaldı.

Snapchat saldırısından son bilgiler!

İlk olarak 29 Ağustos'ta Kate Upton ve Jennifer Lawrance gibi ünlü Hollywood ünlülerin iCloud hesaplarından fotoğraflarının çalınmasından sonra, ikinci dalga diye tabir edilen 22 Eylül'deki paylaşımda da Kim Kardashian ve Rihanna gibi ünlülerin fotoğrafları paylaşılmıştı.

Son aylardaki yeni bir hack haberi ise, yine son zamanların popüler uygulaması Snapchat tarafından geldi. Daha önceki saldırılardaki gibi ilk olarak 4Chan sayfalarına düşen bilgilere göre ,hackerlar 13GB’lık veriyi ele geçirdi.

Hackerların elinde 13 GB'lık veri var!

Yahoo'nun alacağı konuşulan Snapchat, yine zor bir sınavdan geçiyor. Fakat bu sefer durum biraz daha vahim. Yazışmaları ile birlikte 200.000’den fazla fotoğrafı ve videoyu ele geçiren hackerların elinde 13GB’tan büyük bir arşiv bulunduğu iddia ediliyor.

İçerikler indirilebilir durumda

Hackerların ele geçirdiği 13 GB'lık verilerdeki tüm içerik çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden hemen indirmeye sunuldu ve hızlı bir şekilde yayıldı.

Kullanıcı adlarıyla aratırsanız, çalınan fotoğrafları bulabiliyorsunuz!

Haberin Devamı

Saldırıdaki bir diğer şaşırtıcı ve vahim durum ise, çalınan bilgilerin kullanıcı adlarıyla beraber alınması ve bu bilgilerin, kullanıcı adıyla aratıldığında indirilebiliyor olması.

Yani eğer çalınan verilerin içerisinde tanıdığınız birinin bilgileri varsa, bunu aratarak bulabiliyor ve elde edebiliyorsunuz.

Saldırı Android açığı yüzünden gelmiş olabilir

Saldırıyla ilgili pek çok iddia mevcut. Bu iddialardan en çarpıcı olanı ise Android ekosistemiyle alakalı olanı. Snapsave adlı, daha önce çok kullanılan ve fotoğrafların kaydedilmesini sağlayan Snapsave adlı Android uygulaması, fotoğrafların çalınmasını sağlamış olabilir. Yani ilk aşamada hacklenenler bu programı kullananlar olabilir.

Snapchat açıklama yaptı

Snapchat tarafından yapılan açıklamada, verilerin kendi sunucularından çalınmadığı yönünde. Uzun ve kesin ifadelerden oluşan bir açıklama olmasa da, kısaca Snapchat olay benimle alakalı değil diyor. Bu da akıllara yine Snapsave uygulamasını getiriyor. Snapchat, daha önce bu uygulamayı zaten engellemişti.

Haberin Devamı

Daha çok çıplak fotoğraflar var

4chan üzerinde yapılan sohbetlerde, ele geçirilen görsellerin büyük bir çoğunluğunun çıplak pozların olduğu yönünde. Bu da durumun ciddiyetini daha da artırıyor. İnsanların birbirlerine yolladığı özel ve erotik fotoğrafların çoğu ele geçmiş olabilir. İşin kötü tarafı isimlerle aratıldığında bu fotoğraflar artık bulunabilir. Örneğin A kişisine attığınız özel fotoğraf, artık tüm dünya tarafından görülebilir. Tabi sizin verileriniz de çalınmadıysa.

Ne yapmak lazım?

Siz siz olun, bu tip sosyal medya uygulamalarında üçüncü parti yazılımlar yüklemeyin. Doğrudan firmaların kendi çıkardığı yazılımları kullanın. Eğer kullandığınız cihaz için firma tarafından hazırlanmış bir uygulama yoksa, bunu üçüncü partiler üzerinden sağlamak biraz riski artırıyor.

(shiftdelete.net)