Gazete Vatan Logo

O ilçeyle ilgili şoke eden iddia!

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Sarıyer'de 10 bin hayali seçmen iddiasına ilişkin, "Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in 2 gün önce yapmış olduğu açıklamalar tamamen hayal mahsulü, gerçekten uzak, asparagas bilgilerdir. Resmi evrakı gizlemek, numarataj sisteminde usulsüzlük yapmak, kişi ve kurumları töhmet altında bırakmak suçundan biz hakkında yarın itibarıyla suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şükrü Genç'in Sarıyer'de Darüşşafaka Mahallesi'nde 504 hayali dairenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı ve 10 bin seçmen taşındığıyla ilgili iddiası bulunduğuna değinerek, konunun Sarıyer Belediyesi'nin yazdığı yazıyla Büyükşehir Belediyesi'ne sorulduğunu ancak Genç'in kendilerine verilen yanıtı gizlediğini söyledi.

Bahsi geçen yerin Derbent'te Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü 1650 konutluk bir dönüşüm projesi olduğunu kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

"Bunun bir kısmı Darüşşafaka Mahallesi'nde. Kurumlar arası yazışmada, Sarıyer Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki yazışmada ruhsatı çıkmış bir yapının hangi belediye tarafından yapılırsa yapılsın, kapı numaralarını vererek ulusal adres veri tabanına, yani numarataj dediğimiz sisteme girmesi gerektiği belirtiliyor. Yazışmada, 'Dönüşüm projesinde belirtildiği üzere 34 blok 504 adet bağımsız bölüm inşaat niteliği taşımaktadır. Bahse konu 18 kapı numarası verilen adresteki inşaatın henüz proje aşamasında olduğundan mahalinde bulunmadığı, belirtilen bina ve bağımsız bölümlerin numaralarının ise proje gereği açılmış olup herhangi bir mükerrer kayıt olmadığı tespit edilmiştir' deniliyor."


Özdemir, İlçe Seçim Kurulu'nun verilerine göre, 2011 kayıtlarında Darüşşafaka Mahallesi'nde 23 sandık, 6 bin 800 seçmen olduğunu aktararak, "2014 seçimlerinde Darüşşafaka Mahallesinde 23 sandık, 7 bin 43 seçmen var. 200 tane artış var 3 yılda. Seçim kuruluna itiraz yok. Seçim Kurulunun, bu konuda net olarak böyle bir şey olmadığıyla ilgili beyanı var" ifadelerini kullandı.

"Halkımızın sağduyusuna ve sandıktan çıkacak sonuca hepimiz rıza gösterelim"

Şükrü Genç'in, Ayazağa'da bir Kur'an kursuna 158 oy taşındığını iddia ettiğini belirten Özdemir, "Seçim Kurulundan aldığımız evrakta, 1067 numaralı sandıkta isim isim kimlerin oy kullandığı var. Bahsi geçen Kur'an kursu 153. Sokak 22 kapı numaralı Kur'an kursu. Oy kullanan kişi sayısı 3. Seçim Kurulunun vermiş olduğu belgeye göre burada başka oy kullanan yok. Nerede 158 kişi? 3 yıl içerisinde Sarıyer'deki bütün mahallelerdeki toplam seçmen hareketleri 2 bin 500" diye konuştu.

Özdemir, Genç'in amacının seçime şaibe karıştırmak olduğunu söyleyerek, "Genç'in 2 gün önce yapmış olduğu açıklamalar tamamen hayal mahsulü, gerçekten uzak, asparagas bilgilerdir. Resmi evrakı gizlemek, numarataj sisteminde usulsüzlük yapmak, kişi ve kurumları töhmet altında bırakmak suçundan biz hakkında yarın itibarıyla suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Numarataj sisteminde yetkinin Sarıyer Belediyesi'nde bulunduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Burada çok usulsüzlükler var. 2 yıl önce Derbent Mahallesi'nden 80 tane daire taşındı. Kaymakamlık ve Nüfus müdürlüğü numaraları dondurduğu halde farklı numaralar verilerek buraya seçmen taşınmıştır. Muhtelif mahallelerde kaçak binalar yaptırarak, bunları numarataj sisteminde legal hale getirmiştir ve buralara seçmen taşınmasını sağlamıştır. Bu konuda görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağız. Sarıyer Belediyesi'nde AK Parti Adayı Sedat Özsoy'un anketlerde açık ara önde çıkmasından dolayı belediye başkanı bu tür ayak oyunlarına başvuruyor. Ama biz aklı selim, güzel bir seçim geçirmek istiyoruz. Halkımızın sağduyusuna ve sandıktan çıkacak sonuca hepimiz rıza gösterelim diyorum."

Haberin Devamı