Gazete Vatan Logo

'Darısı başımıza diyoruz!'

Erdoğan, ABD seçimlerini örnek gösterdi ve...

'Darısı başımıza diyoruz!'

Endonezya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün CHP lideri Kılıçdaroğlu’yla girdiği ‘bahtsız bedevi’ tartışmasının ardından ilginç bir değerlendirme yaptı. Erdoğan, ABD seçimleriyle ilgili açıklama yaptığı sırada ‘İki tarafın takındıkları tavrı takdir ediyoruz. Darısı başımıza diyoruz’ dedi.

İşte Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları:

OBAMA’NIN YENİDEN SEÇİLMESİ

Darısı başımıza diyoruz

Bizler 4 yıllık bir çalışma arkadaşlığımız oldu. Obama'yı tebrik ediyorum. İki tarafında başarısı takdir edilecek cinsten. Takındıkları tavrı da takdir ediyoruz. Darısı da başımıza diyoruz.

Özellikle Obama'nın açıklaması çok önemliydi. Mavi kırmızı eyaletler yok tek Amerika var açıklaması tüm Amerikalıları kucaklama açısından çok önemliydi

OY ORANINDAKİ FARKLILIK GÖZE ÇARPIYOR

Sayın Obama'ya tebrik telgrafı gönderdik. Birbirimizi çok daha iyi tanıdığımız için çok daha verimli adımlar atabileceğimize, Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ileri taşınacağına inanıyorum.

Burada bir gerçek var. Sayın Obama 2008 seçimlerinde 52,9 oy almış. Rakibi de yüzde 50 almıştı. Delege sayılarına baktığımızda 365 delege çıkarmıştı. Şu an itibariyle 303 delegede. Romney'e baktığımızda 206 delege sayısında. Oy oranlarında farklılıklar göze çarpıyor.

Haberin Devamı