Gazete Vatan Logo

'Ansızın gidebilirim!'

D-8 Zirvesi için gittiği Pakistan'dan dönen Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın "Gazze'ye gidecek misiniz?" sorusuna "Ansızın gidebilirim" dediği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan D-8 Zirvesi için gittiği Pakistan’dan dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın yaptığı çarpıcı açıklamalar şöyle:

TERÖRE ÇÖZÜM

Terörle mücadeleyle ilgili çözüm silahların susturulması (ateşkes) değil bırakılması. Silahlar bırakıldığı andan itibaren üst liderlerin başka ülkelere gitmesi gündeme gelebilir. Teröristlerin çoğu Kandil ve Mahmur’-da. Olumlu gelişmeler olursa bu değerlendirilir.

AÇLIK GREVLERİ

Önemli olan açlık grevlerinin çözülmesi.

IRAK ENDİŞESİ

Irak hükümetiyle Kürt yönetimi arasındaki kriz bizi endişelendiriyor. Irak’ta yaşananlar içişleri olarak görülemez.

SURİYE KRİZİ

D8 adına Pakistan ve Endonezya dışişleri bakanları düzeyinde 15 gün içinde Şam’a gidip Esad ile görüşecek. Sorunun çözümü için Esad’a telkinlerde bulunacaklar. Aynı ekip Türkiye’ye de gelecek. Madem arabuluculuk istiyorlar biz de olumlu baktık.

İRAN DA İNANMIYOR (İran’ın Suriye’ye desteği konusunda) İran, Suriye’yi kararlı bir şekilde savunmaktan çok inanmadan savunuyor. Esad’ın yanında konuşlanmış, geri adım atmıyor.

FÜZE KALKANI

Patriot füzeleriyle ilgili Rusya’nın açıklamasını çok yanlış buluyorum. Kendisiyle alakalı olmayan meseleyi iç mesele olarak gösteriyor, füzeler savunma amaçlı.

GAZZE’YE HASTANE YAPTIK

İsrail ateşkesi bozmadıkça Hamas’ın bozacağına inanmıyorum. Gazze’ye Türkiye tarafından hastane yapıldı, bunlar gelir o hastaneyi de bombalar. İsrail’le Hamas arasında ilan edilen ateşkesle ilgili süreçte en etkili politikayı Türkiye, Mısır ve Katar yürüttü. İslam dünyası bu konuda göbeğini kendi kesmeli.

GAZZE’YE ANSIZIN GİDEBİLİRİM

Erdoğan, Gazze’ye ne zaman gideceğinin sorulması üzerine önce ‘Tarihler açıklanmaz’ dedi. Ancak bu yöndeki ısrarlı sorular sürünce de “Gazze’ye ansızın gidebilirim” diye konuştu.

Haberin Devamı