Gazete Vatan Logo

Altı ay sonra ilk temas!

Swobodo, “AKP’nin gerçek ajandası ortaya çıktı” dedi

CHP’li Tanrıkulu ve Pavey’le buluşan Swobodo, “AKP’nin gerçek ajandası ortaya çıktı” dedi ve Gezi Parkı’nı gezdi.

Avrupa Parlamentosu’nun Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında Mayıs ayında AP Binası’nda bir kriz yaşanmıştı. 6 ay önce yaşanan bu krizin ardından Gezi Parkı olaylarındaki demeçleriyle Erdoğan’a yönelik sert açıklamalar yapan Swoboda ile CHP’liler ilk kez resmi olarak bir araya geldi. Atlantic Council ve Friedrich Ebert Stiftung Vakfı’nın toplantılarına katılmak üzere Cuma günü İstanbul’a gelen Swoboda, CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey, Rıza Türmen, Ayşe Eser Danışoğlu ve Gülseren Onanç ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Swoboda’nın yemekte, “CHP’nin otokratik AKP’ye karşı gerçek bir alternatif olabilmesi çok önemlidir. CHP, AKP’nin tek alternatifi konumundadır. Artık AKP’nin gerçek ajandası ortaya çıkmıştır. CHP’nin, AB’ye inanan değerleriyle önemli bir işlevi bulunduğuna inanıyorum. AKP’yi zorlayacak partinin temsilcileriyle bir araya gelmem beni gururlandırdı” dedi. Swoboda ile CHP’liler daha sonra Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nı gezdi.

Kılıçdaroğlu’nun sürpriz yemeği

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Pazar günü saat 16:00’da İstanbul Sheraton Otel’de isimleri yıpranmaması için sır gibi saklanan bazı İslami kanaat önderleri ile bir araya geldiği öğrenildi. Görüşmeye Kılıçdaroğlu dışında sadece CHP’li Muhammed Çakmak’ın katıldığı öğrenildi. Görüşmede güncel konuların değerlendirildiği bildirildi.

Haberin Devamı