Gazete Vatan Logo

'Akil değil AK adamlar!'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a mesaj: “Meclis temelli bir komisyon önerilirse destekleriz”

'Akil değil AK adamlar!'

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün yaptığı toplantıda İmralı süreci, Başbakan’ın ‘akil adamlar komisyonu’ kurulması önerisi ele alındı. MYK’dan, “İmralı süreci” değil “Öcalan süreci” denilmesinin benimsendiği öğrenildi.

‘Oyuna gelmeyeceğiz’

Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan’ın ‘akil adamlar komisyonu’ için çalışma yapıldığı açıklamasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi: “8 ay önce söyledik Başbakan dalga geçti... Şimdi dediğimize geldi. Ancak anlaşılan Akil adamları Meclis dışında kendileri belirleyecek. Her kararı kendi başına vermeyi çok seviyor. Bizi de Meclis dışına çekmek istiyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Meclis temelli bir komisyon önerilirse destekleriz.”

Akil değil AK adamlar

‘Akil değil AK adamlar!’

VATAN’a konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de “Sayın Başbakan’ın CHP çizgisine gelmesinden çok memnunuz”dedi. Tekin, şöyle devam etti: “Ancak bunu Meclis dışında yapmak istiyor. Başbakan akil adamlar değil AK adamlar istiyor.”

‘Aramaya gerek yok’

Tekin ayrıca AK Parti ve Adalet Bakanlığı’na yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını açıkladı. Tekin, “Genel başkanının ya da bir başka kişinin araması söz konusu mu?” sorusu üzerine, “Söylüyoruz işte, Türkiye’ye geçmiş olsun diyoruz. Bu saldırı sadece AKP’ye değil, hepimize olan bir saldırıdır. Bu konuda özel birinin aramasına gerek yok. Aramayalım diye her türlü çabayı da sarf ediyorlar. Çok lüzumsuz, gayri ciddi açıklamalar var” diye konuştu.

Haberin Devamı