Gazete Vatan Logo

Siyah isyana askeri kuşatma

18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’ın polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan isyanla polis başa çıkamadı. Missouri Valisi askerden yardım istedi

ABD’nin Missouri eyaletinde bulunan Ferguson’da, 18 yaşındaki siyah Michael Brown, hırsızlık yaptığı gerekçesiyle, silahsız olduğu halde, polis tarafından öldürülmesi olayında öfke büyüyor. Missouri Valisi bölgeye orduya bağlı Ulusal Muhafız askerlerinin gönderilmesini talep etti. Dükkanları yağmalayan ve polise molotof kokteyli fırlatan 31 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Obama itidal istedi

Öte yandan bölgeye Adalet Bakanı Eric Holder’ın intikal ederek, silahsız genç Michael Brown’ın öldürülmesiyle ilgili bağımsız bir soruşturma yürüten yetkililerle görüşeceğini açıklayan Başkan Obama, Missouri eyaletinin Ferguson kasabasına itidal çağrısında bulundu ve toplumun “birbiriyle yeniden birleşmeyi” denemesi gerektiğini söyledi. Ancak Obama, “yağma yaparak, silah taşıyarak ve hatta polise saldırarak öfkeye boyun eğmek sadece gerilimi arttırır ve kaos getirir. Adaleti ilerletmek bir yana, altını oyar” diye konuştu. Obama ülkedeki topluluk ve kolluk güçleri arasında bir güvensizlik olduğunu da kabul etti.

Haberin Devamı