Gazete Vatan Logo

Şişli'de sular durulmuyor

Şişli Belediyesi'ndeki 'İnönü-Sarıgül' kavgasında ilk raund Emir Sarıgül'ün istifasıyla sonuçlandı. Ancak Emir Sarıgül Şişli Belediye Meclisi'ndeki 28 CHP'liyi de arkasına aldı

İstanbul'da CHP'nin kalesi Şişli'de, 'halef-selef' kavgası tüm hızıyla devam ediyor. Şişli Belediyesi Başkanı olan Hayri İnönü, eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendisini tehdit ettiğini, oğlu Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'ün ise küfür ettiğini iddia etmişti. Hayri İnönü’nün istifaya davet ettiği Emir Sarıgül dün sabah başkan vekilliği ve yardımcılığı’ndan istifa etti.

Meclis'te tek kaldı

Sarıgül'le birlikte diğer başkan yardımcıları Ali Ekinci ve Murat Talay da görevlerinden istifa etti. Sarıgül, meclis üyesi olarak devam edecek. Bu durum ilk bakışta Hayri İnönü'nün zaferi olarak yorumlansa da uzun süreçte Şişli'yi daha büyük bir siyasi mücadele bekliyor. Çünkü İnönü, meclisindeki bütün desteğini kaybetti. CHP'nin sahip olduğu Sarıgül dahil 29 meclis üyesi İnönü'ye karşı tavır aldı. Hatta seçimlerde CHP kontenjanından gelen 7 aday da Sarıgül'e destek verdi.

Şişli Belediye Meclisi'nin ilk toplantısı 5 Ocak 2015 tarihinde yapılacak. Gündemde çok önemli bir madde görünmüyor.

Haberin Devamı

Maaşlar sorun olabilir

Ancak ilerleyen süreçte imar planlarının onaylanması, borçlanma yetkisinin alınması, ihalelerin tamamlanması meclis onayı ile mümkün. Meclis bu noktada İnönü'yü desteklemezse belediye kilitlenebilir. Borçlu belediyeler listesinde olan Şişli'nin borçlanma yetkisi alamaması durumunda çalışanların maaşlarının bile ödenmesinde sorun yaşanacağı CHP kulislerinde konuşulan önemli bir konu.

Bu noktaya nasıl gelindi?

Süreci anlamak için, 4 Kasım 2014’ü hatırlamak gerekiyor. 29'u CHP'li 8'i de Ak Partililerin oluşturduğu Şişli Belediye Meclisi'ne Hayri İnönü başkanlık etti. İnönü, o gece Sarıgül'ün de bulunduğu 17 bürokratı görevden aldı. Ve bugünlere kadar süren kriz patlak verdi.

‘Sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum’

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise radikal.com.tr'ye yaptığı açıklamada meclis üyelerinin İnönü'nün çalışmalarını engelleyeceği iddiasına karşılık, "Böyle birşey olacağını düşünmüyorum. Meclis üyeleri tek tek kişilik sahibi insanlardır. Meclis üyelerimizle birlikte işimize bakacağız. Meclis'te sadece 29 üye yok AKP 'liler de var. Halkın oyuyla meclise girdiler. Birisinin kontrolünü kabul etmeyeceklerdir. Grup kararı alınır ve kararlar öyle çıkar. Ben sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum" dedi.

Haberin Devamı

'Ne tehdit ne küfür...'

Şişli Belediye Başkanvekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinden dün istifa eden Emir Sarıgül, başkan yardımcıları Ali Ekinci ve Murat Talay ve 29 meclis üyesiyle birlikte basının karşısına çıktı: "Sayın İnönü, meclis grubumuza danışmadan, hatta bilgi vermeden yönetimde değişikliklere gitmek istemiştir. 29 meclis üyesi arkadaşımla birlikte görüyoruz ki partimizin zarar görmemesi için verdiğimiz uğraşlar,sonuçsuz kalmıştır. Ne tehdit ne de küfür... Bunlar bizim asla ve asla tarzımıza uygun davranışlar değildir. Sayın İnönü'nün eşinin iftiraları, gerekse Sayın İnönü'nün açıklamalarıyla ilgili Sayın (Mustafa) Sarıgül gerekli davaları hukuksal anlamda açtı. Ben de açacağım."

'Üzülme oğlum'

İstifa eden Emir Sarıgül’e, babası Mustafa Sarıgül Twitter’dan şu sözlerle destek verdi: "Üzülme oğlum, gücünü her zaman Hakk’tan ve Halk’tan al.. Allah’ım yardımcın olsun."

Haberin Devamı

Koltuğu kaybedebilir mi?

Şişli' Belediyesi'nin Mart - Nisan ayındaki gündeminde faaliyet raporu bulunuyor. Bu çok kritik bir süreç. Faaliyet raporu onaylanmasa konu Danıştay'a gidiyor. Hukukçular ikiye ayrılıyor. Bir grup, 'Danıştay Hayri İnönü'yü görevden alabilir' diyor. İkinci grup ise 'Onaylamayan meclistir, meclis üyelikleri iptal olur. Bu da Şişli için yeni meclis üyesi seçimi demektir'.