Gazete Vatan Logo

Şirketler için de eğitim şart

Şirketlerde değer yaratmayan süreçleri takip edip sadeleştirme için danışmanlık veren Garanti Eğitim, şirket cirolarının yüzde 3’ü ile 10’u arasında maliyet avantajı yaratıyor.

Şirketler için de eğitim şart

Garanti Eğitim CEO’su Gürcan Akçay, 2008 yılından bu yana aralarında Yıldız Holding, Bezmi Alem Üniversitesi, Acıbadem Hastanesi, Bodrum Havalimanı, Polinas, Ülker, Nestle, ve ToyaTetsu başta olmak üzere bugüne kadar 702 şirkete endüstriyel eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunduklarını anlattı. Dünyanın birçok yerindeki fabrikaları incelediklerini belirten Akçay, “Fabrikalarda yalın üretim ve yalın yönetim metodları büyük önem taşıyor.

Şirketlerde check-up

Bu metodlar sayesinde şirketlerde değer yaratmayan süreçler tespit edilerek, ortadan kaldırılıyor. Süreçlerin sadeleşmesi şirketlere de ciddi maliyet avantajı sağlıyor. Örneğin bizim eğitim verdiğimiz şirketler ortalama cirolarının yüzde 3’ü ile yüzde 10’u arasında kazanç elde ediyor” dedi.

Akçay, aralarında Yıldız Holding, Bezmialem Üniversitesi, Acıbadem Hastanesi, Bodrum Havalimanı, Polinas, Ülker, Nestle ve Toyotetsu başta olmak üzere bugüne kadar birçok farklı sektörde 702 şirkete endüstriyel eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunduklarını aktardı. 1 ay boyunca şirketlerde bir nevi check-up yaparak, tüm departmanlarda inceleme yaptıklarını ve eksiklikleri rapor ettiklerini kaydeden Akçay yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “İncelemeleri gerçekleştirirken farklı metotlar kullanıyoruz. Bu çalışma sonucunda şirketlerin kazançları maddi, kalite ve zaman açısından olabiliyor. Almanya’dan yeni bir teknoloji getirdik. Bu sistem sayesinde tekrarlayan işlerde norm kadro verilerini öğrenebiliyoruz. Fabrikada video çektikten sonra sistem videoyu analiz ediyor. Çalışanların çalışma kapasitelerini ölçüyor. İnsan gücüne bağlı çalışan fabrikalarda çalışma kapasitesi büyük önem taşıyor. Sistem insanı makine olarak görmüyor. Ortam şartlarını da tespit ederek, yorulma payını da hesaba katıyor. Bu metodu kullandığımız bir fabrikada yüzde 30 kapasite kazancı sağlamış olduk.”

Haberin Devamı

Patron şirketi avantajlı

Kurumsal şirketlerde bazı şeyleri değiştirmenin daha zor olduğuna dikkat çeken Gürcan Akçay, “Patron şirketlerinde bazen daha hızlı aksiyonlar alabiliyoruz. Anadolu’da bazı şirketler eğitim ve danışmanlık hizmetlerine çok önem veriyor. Ancak bazı sektörlerde çok yol alınması gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı