Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama yapın, prim gününüzü hesaplayın!

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama işlemlerini yaparak toplam prim gün sayınızı hesaplayabilirsiniz. Prim gün sayınızı öğrenmek size büyük kolaylık sağlayacak. Detayları haberimizde.

SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama yapın, prim gününüzü hesaplayın!

Ülkemizde artık gelişen internet teknolojisi ile sigorta hizmetleri daha çağdaş ve daha modern koşullara ulaştırılması ve modern yüzyılda oluşan vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi biçimde karşılayabilme yapısına ulaşabilmesini sağlamak amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu yenilikçi bir sistem hazırlamıştır. Vatandaşların kendi kurumlarında olan ya da olabilecek işlemlerini daha kısa sürede yapabilmelerini sağlamak için internet üzerinden online hizmeti geliştirilmişlerdir. Artık Sosyal Güvenlik Kurumunun binasına gidip orada saatlerce vakit kaybetmelerine gerek kalmayacaktır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ! (http://ssksigorta.com/ssk-sigorta-sorgulama/

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ! (http://sigortasorgulama.co/sigorta-sorgulama/)

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR! (http://www.ssk.biz.tr/emeklilik-hesaplama-ne-zaman-emekli-olabiliri/)

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER! (http://www.ssk.biz.tr/sgk-borc-sorgulama/)

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Küçük bir işlem için günleri heba olmayacak yalnızca birkaç dakika içerisinde işlemlerini yapabilme imkânına sahip olacaklardır. İnternet üzerinden geliştirilen bu sistem sayesinde vatandaşlar gereksiz zaman kaybı yaşamazlar. Ayrıca çok daha kısa bir zaman aldığı için başka işlemlerine de vakit ayırabileceklerdir. Online hizmetlerin bir başlık adı altında toplandığı günümüzde aklınıza gelen her hangi bir işlemi buradan çok kolay bir biçimde yapmanız mümkündür.

Hızla büyüyen bir internet teknolojisi ile karşı karşıyayız. Bu sebeple de vatandaşların internete olan eğilimi oldukça fazladır. Gerek merak gerek de ihtiyaç gibi nedenlerle internetin kullanıldığı alanlar oldukça fazladır. Yaşadığımız süre zarfı içinde de bu alanlar gün geçtikçe çeşitlenmektedir. Sağlık alanında, eğitim alanında, kamusal işlemlerimizi yapabileceğimiz daha pek çok alanda internetin bize sağlamış olduğu yararlardan bahsedebiliriz. Vatandaşların en çok aktif olarak kullandığı alanlardan en önemli olanı ise yukarıda yazımızda belirttik. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında vatandaşların online uygulamalara ilgisi büyüktür. Yalnızca internete erişim sağlayarak gerçekleştirilecek olan bu uygulamalar oldukça pratiktir.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında en çok ihtiyaç olan online hizmet ise SGK hizmet dökümü almaktır. Bu döküm hayatımızda pek çok yerde karşımıza çıkar. Buna sahip olabilmek içinde Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili binasına gidip sıra beklemek oldukça sıkıcı bir eylemdir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için SGK hizmet dökümü belgenizi internetten online olarak temin edebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital sistem üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde bulunan E-SGM uygulaması sigorta mükelleflerinin SGK hizmet dökümü alma işlemleri için en çok tercih ettiği yöntem olsa da son zamanlarda kurum tarafından uygulama üzerinde yenileme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor olması nedeni ile vatandaşlar tarafından tercih edilen bir yöntem olmaktan çıkmıştır. Sigorta mükellefleri bu sebeple SGK sorgulama işlemlerini geçici bir süreliğine dijital platform üzerinde başka bir sistemden gerçekleştirmektedirler. Bu online hizmet veren kurum ise e-Devlettir.

Haberin Devamı

Her birey nüfus cüzdanları ile en yakınlarında bulunan merkez PTT şubesine giderek e-Devlete giriş yapabilmek için gerekli olan şifreyi alabilirler. PTT şubesinde bulunan görevli memura e-Devlet şifresi almak istediklerini beyan etikten sonra nüfus cüzdanlarını bir de 2 TL olan işlem ücretini görevli memura takdim etmeleri gerekir. Sonrasında memur tarafından vatandaşa bir zarf verilir. Bu zarfın içinde sisteme girebilmeleri için bir şifre yer alır. Bu şifre ile vatandaşlar e-Devlet sistemine girişlerini yapabilirler.

Devletimiz tarafından vatandaşın hizmetine sunulan e-Devlet sistemi üzerinden son derece güvenli ve pratik bir şekilde pek çok sigorta işlemini ve sorgulamasını sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkânı bulunuyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sisteminde kimlik doğrulama işlemleri için ana sayfa üzerinde yer alan ‘sisteme giriş’ penceresinden yapılabiliyor. Bu işlem için vatandaşın ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ kimlik doğrulama yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet SGK hizmet dökümü işlemleri ise ana sayfa üzerinde bulunan e-hizmetler kategorisi altından yapılabiliyor. Bu kategori altında yer alan alfabetik listeli kamu kurumları listesi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt listesine ulaşılarak, online SGK hizmet dökümü alma işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

E-Devlet ile SGK hizmet dökümü almak isteyen vatandaşlar sisteme şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yapabilirler. Giriş yaptıktan sonra sistem bireyin kendine başka bir şifre belirlemesini ister. Kendi şahsi şifrenizi belirlemek için karşınıza çıkan yönergeleri okuyun ve bir şifre belirleyin. Artık sisteme giriş yapabilmek için bu belirlemiş olduğumuz şifre gerekli olacaktır. Sonrasında ise ekranın sol köşesinde yer alan e-hizmetler bölümüne Sosyal Güvenlik Kurumunu bulup SGK hizmet dökümünü tıkladıklarında istedikleri sayfa karşılarına gelir.