Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ekranı ve TC ile SSK prim sorgulama işlemleri!

SGK sorgulama ekranına ve TC ile SSK prim sorgulama işlemine online hizmetler üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak çok basit hale getirildi. Nasıl ve nereden yapacağınız haberimizde.

SGK sorgulama ekranı ve TC ile SSK prim sorgulama işlemleri!

Hizmet dökümü kavramı, çalışan kişilerin ilk iş günleri ile son iş günleri arasındaki dönemi kapsayan süreçte, yapmış oldukları hizmetleri içermektedir. SGK hizmet dökümü de aynı şekilde işlemektedir. SGK hizmet dökümünde dikkat edilmesi gereken husus ise, mutlaka sigortalı olarak çalışmak gerektiğidir. Yani sigortalı olarak çalışmayan vatandaşların her hangi bir hizmet dökümü belgesi bulunmamaktadır. Ayrıca, SGK hizmet dökümü işlemlerine internet üzerinden ulaşmak çok kolaydır. Bunun için yapılacak olan işlem sadece e-devlet sistemine giriş yapmaktır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-devlet sistemine giriş yapılarak öğrenilecek olan SGK hizmet dökümü bilgilerine aşağıda anlatmış olduğumuz gibi ulaşabilirsiniz;

? Elektronik ortam aracılığı ile, SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

? Daha sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler" başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

? Bir sonraki aşamada, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

? Ayrıca bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S" harfini seçebilirsiniz.

? Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu" seçeneğine geliniz.

? Daha sonra buradan, "4A Hizmetler" "4B Hizmetler" "4C Hizmetler" şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

? Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırlayıp hizmete sunmuş olduğu bir çok uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamalarından biri de, SGK sorgulama işlemleridir. SGK sorgulama işlemleri, tüm SGK kurumlarını kapsayan bir sorgulama türüdür. Yani buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu birimlerinden olan, SSK, Bağkur ya da Emekli Sandığı kurumlarının her biri, SGK sorgulama işlemleri bünyesi içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

O zaman bu durumda, sigortalı olarak çalışan vatandaşlar SGK sorgulama işlemleri yardımı ile bağlı olarak çalıştıkları sigorta kolu hakkında bilgi edinebilirler. Vatandaşlar, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) sigorta kollarından her hangi birine bağlı olarak çalışmaları halinde, bu kurumlar hakkında bilgi almak için, SGK sorgulama işlemlerini kullanabilmektedirler. Örneğin 4B yani Bağkur sigorta koluna bağlı olarak çalışan bir vatandaş, bu kurum hakkında merak ettiklerini, SGK sorgulama işlemleri yardımıyla öğrenebilmektedir.

Ayrıca, devletin kısa yolu olarak da adlandırılan e-devlet sistemi aracılığı ile, SGK sorgulaması yapabilmek mümkün olacaktır. Böylece, zaman kaybetmeden ve yorulmadan, SGK sorgulama bilgilerinize ulaşabilmeniz oldukça kolay bir işlem haline gelecektir.

SGK sorgulama işlemlerinizi, internet üzerinden online şekilde aşağıda anlatmış olduğumuz gibi yapabilir ve SGK sorgulama bilgilerinizi öğrenebilirsiniz;

Haberin Devamı

? Online olarak, SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.tr sitesine giriş yapınız.

? Bir sonraki aşamada, e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

? Daha sonra, açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

? Burada yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK ya da 4A Sorgulama

SSK (4A) sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışmaları sonucu geliştirilmiş olunan bir sistemdir. SSK sorgulama işlemleri aracılığı ile, sigortalı olarak çalışan vatandaşlar, kendilerinin bağlı olarak çalıştıkları SSK (4A) sigorta kurumu hakkında bilgi alabilmektedirler.

Sosyal Güvenlik Kurumu yani kısaca SGK tarafından yönetilen ve düzenlenen üç farklı sigorta kurumu bulunmaktadır. SGK sistemine bağlı olarak işleyen bu sigorta kurumları, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) şeklinde düzenlenmiş olan sigorta sistemleridir. SSK sorgulama işlemleri sayesinde, bu bahsi geçen 3 sigorta kolundan, sadece SSK (4A) birimi hakkında bilgi alabilmek mümkün hale gelmektedir.

Haberin Devamı

Devletin kısa yolu olarak adlandırılan e-devlet sistemi aracılığı ile, SSK sorgulaması yapabilmek mümkün olacaktır. Böylece, zaman kaybetmeden ve yorulmadan, SSK sorgulama bilgilerinize ulaşabilmeniz oldukça kolay bir işlem haline gelecektir.

SSK sorgulama işlemlerinizi, internet üzerinden online şekilde aşağıda anlatmış olduğumuz gibi yapabilir ve SSK sorgulama bilgilerinizi öğrenebilirsiniz;

? Online olarak, SSK yani 4A sorgulama işlemleri, e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekilde yapılmaktadır.

? Fakat, SSK (4A) sorgulaması işleminde farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile 4A bölümünü seçmeniz gerekecektir.